2015. december 28. 08:00 - doggfather

Mighty Avengers #5

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra a Mighty Avengers 5-ös száma. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

3588622-05a.jpg

Szóval a Pókember megérkezett, hogy újratárgyalja a status quo-t

A város védelmét magának tartja fenn, nem akar másik csapatot a sajátján kívül (amiben robotok, minionok vannak), de ha lesz, annak ő kell, hogy legyen a vezetője. Luke-ot és csapatát maximum arra tartja jónak, hogy alatta dolgozzanak. Mintegy erődemonstrációnak magával is hozza a robotjait. Jessica Jones odaadja a babájukat Luke barátjának és üzleti partnerének (Dave Griffith), és egy taxival elküldi őket egy órára, meghagyja neki, hogy hívja az ügyvédjüket, és ezután azonnal nekiesik Pókembernek Luke segítségével.

Váltás. Attilan fedélzetén.

QuickFire tovább keresi a Terrigen kristályokat a főnökének, Jason Quantrell a Cortex vállalat fejének megbízásából. kristályt éppen nem talál, de a lenyomatát látja, és a fegyverterembe vezeti őt ahonnan valami nagyon hatásost kellene elhoznia.

Őt nézi azonban Lichidus (a harmadik a „négyből, akik uralkodnak”) szolgája egy háromfejű farkasszörny szemén keresztül, és akit utasít, hogy ölje meg a szerencsétlen nőt.

Odakinn.

Az Angyalokat éppen Ronin világosítja fel arról, hogy kik is, mik is azok a DeathWalkerek (a Négyes, aki az árnyékban uralkodik). Sólyom tesz egy kísérletet, hogy megkérdezze, hogy lehet, hogy se Tony (Stark), se a SHIELD nem tud ezekről a lényekről, de Ronin gyorsan lehűti, hogy a sötétben mozgolódó misztikus lények már csak ilyenek, ilyen bujkálósok. Nem tehetnek mást meg kell, hogy bízzanak benne. Monica ezen nem is kicsit meglepődik (ugye ő az, aki tudja, kit rejt a maszk, ő az, aki régről ismeri), mondván, hogy nehéz megbízni valakiben, aki, ha megkapja amit akar azonnal lelép nem törődik sose másokkal. Lassan megérkeznek a SHIELD műveleti területre, és az ügynökök feltartják őket. Sólyom bemutatkozik, mint SHIELD szuper-ügynök, akinek minden SHIELD akcióba bejárása van. A műveleti tiszt megkérdezi a feljebbvalójától, de Lichidus-nak szól és nem a SHIELD-nek.

Váltás. A Gem színház előtt.

Luke Cage és a felesége versus Pókember és robotjai csatája kezd elharapódzni. Úgy néz, ki a robotok fölényben vannak, Luke hálóba kerül, és Pókember azonnal elkezd felvágni, hogy az ő oldalán áll a polgármester, az ő oldalán áll az erő, és megkérdezi, hogy mije van Luke-nak? Hatalmas robbanás, és kiderül, hogy neki csak ügyvédje van, aki meg is érkezett ebben a pillanatban, és aki nem más, mint az Amazon.

Váltás. Attilan előtt ismét. Sólyom nem érti, hogy nem emelték még ki a hajót, de erre csak zavart választ kapnak. Bemehetnek végül is, Lichidus azt mondta, hogy ha szolgák akarnak lenni, akkor csak menjenek. Odalenn Fehér Tigris és Power Man is sötét, gonosz erőket érzékelnek, ebből Ronin tudja, hogy közel a vész. Tudja, hogy valahol a közelben kell, legyen a Négyes egy szolgája, valaki, aki vadászik az Embertelenekre, illetve bárkire, aki letéved. Barbara (QuickFire) közben megtalálja a terrigen energiát kibocsájtó tárgyat, éppen akkor, mikor az Angyalok is odaérnek, és Ronin fel is világosítja, hogy az Kamar-Taj elveszett talizmánja. Ám nem éri el, ekkor ér oda a háromfejű farkas, aki lecsap Roninra, Power Man és a Fehér Tigris sokkot kap, így könnyű célpontok lesznek, eközben Barbara megpróbál eltűnni. Barbara nem régen, alig 24 órája szuperhumán, nem ismeri fel a jelmezeseket, így elköveti azt a hibát, hogy megtámadja Monicát aki azonban nem könnyű célpont, gyorsan lerendezi őt. Monica csapást mér a farkasra, aki egy pillanatra megrendül, ezt kihasználva Fehér Tigris megosztja amulettjének erejét Power Man-nel aki szétrobbantja a szörnyet „ezt Roninért” felkiáltással.

Monica felvilágosítja, hogy nem kell annyira sajnálni megszerezte, amit akart és el is tűnt mostanra. Ronin ekkor mászik ki a tengerből kezében a Kamar-Taj elveszett talizmánja.

Váltás. Az Angyaloknál.

Amazon felvilágosítja Pókembert, hogy Luke elperelhetné kb az egész vagyonát annyi jogot sértett meg ezzel, kis akciójával. Hiába magyarázkodik a Pókember, a végén kirúgja az összes emberét, a robotjait Amazon és Luke összetörte, sértődötten elsomfordál.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr178178906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása