2015. december 21. 08:00 - doggfather

Mighty Avengers #4

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra a Mighty Avengers 4-es száma. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

3493726-04a.jpg

Új történet, és ahogy a borítón is látszik, új szereplő is érkezik.

A múlt héten az Angyalok visszaverték Thanos inváziós szörnyeit, és ezzel hivatalosan is megalakultak.

Közjáték, epilógus.

Egy reklámfelvétellel nyitunk, a Cortex vállalat készít egy kis videót éppen. A „szünet” felkiáltás után egy nő, QuickFire, lép oda a főszereplőhöz, aki, mint kiderül a testőre, és akinek a Cortex adott szupererőt. Le tuja lassítani az időt, igaz még csak kis térben, de meg tudja tenni. Ahogy tágul a nézőpont, kiderül, hogy az Embertelenek (inhumans) lezuhant hajója/otthona, az Attilan, éppen a cég előtt lévő öbölbe zuhant, és a cég profilja a Terrigen köd gyűjtése, palackozása, árulása!

Váltás, Gem Színház, a Mighty Avengers főhadiszállása.

A Pókember éppen Luke Cage csapatát, bázisát, egész elképzelését ostorozza, hogy sose lesznek Angyalok, legyenek inkább Bajnokok, vagy akár Bérhősök, de ne használják a Bosszú Angyalai nevet arra egy tagjuk se méltó. Póki nem jött egyedül a Sólyom is vele van, és neki azonban nagyon megtetszik a hely. Luke vázolja, hogy teljesen önállóan, adományokból tartja fenn magát a csapat, fizetésük nem lesz, és beállítanak egy forró drótot, amit bárki hívhat, ha problémája van. Az épület tulaja is támogatja őket, Blue Marvel is tett bele pénzt így el tudják kezdeni a munkát. Az a Blue Marvel aki éppen Németországban segít a helyi erőknek terroristák ellen. Pókember csak köti az ebet a karóhoz, hogy nagyon amatőr az egész szervezése, hogy kell egy vezető (magára gondol, ezt ki is mondja), de kap egy hívást és el kell mennie. Luke folytatja a csapat ismertetését, és, hogy mit üzen a Vasembernek, mikor Sólyom megállítja, hogy miért is neki mondja. Kiderül, hogy félreértették egymást, a Sólyom nem hivatalosan jött az Angyaloktól, és nem is a Pókemberrel érkezett csak épp egy időben értek oda. Elmondja, hogy nem a Kapitány küldte, őt magát érdekli a csapat. Félig viccesen meg is jegyzi, hogy a neve Sólyom nem pedig „és a Sólyom” (egy időben Captain America and the Falcon volt a Kapitány képregényének címe erre utalnak). Ezért Luke elnézést kér, és természetesen helyet ajánl neki a csapatban, ekkor lép be a Fehér Tigris és Power Man akinek az első szava a Sólyom láttán, hogy „de jó, ezek szerint a Kapi is jön”…

Váltás.

Egy sötét szobában, fegyverek között Spider-Hero egy titokzatos varázsgömbbel beszélget éppen. Illetve a gömb amolyan telefonként funkcionál és Kaluu, a sötét varázslatok mesterével beszélget, aki éppen a szerelésének röhejes mivoltjára hívja fel a figyelmét, de azzal hűti le, hogy mindegy mi rejti az arcát, csak rejtse, hogy a „Walkerek” ne ismerjék fel, ne jöjjenek rá, hogy itt van. Ahogy beszélgetnek, kiderül, hogy Adam Breasher (Blue Magic) is ott van, Spider-Hero mesél az új Angyalokról, annak vezetőjéről Luke Cage-ről akinek mindketten ismerik az apját. Mindezt a varázsló az univerzum üzenetének tartja, de nem fejti ki bővebben, mert egy aktuálisabb problémára hívja fel Spider-Hero figyelmét, az Attilan-ra.

Váltás. A Hudson folyónál. Attilan hajója előtt.

A SHIELD folyamatosan próbálja a járművet kiemelni, de nem sikerül valamiért. Johnson igazgatóasszony forrong, hogy se a világ legerősebb telepatái, se az összes SHIELD technika nem elég, hogy végre kiszedjék a folyóból az „épületet”. Lehordja a műveleti tisztet, aki miután a rádiót kikapcsolta elküldi a fenébe. Két helyettese újabb lehetőséget ajánlanak a mentésre, de ekor kiderül, hogy ő nem egy átlagos SHIELD tiszt, hanem a Deathwalkers bábja, embere, aki a Négyest szolgálja. A „Négyest, aki uralkodik”. Attilant pedig nem szabad kiemelni addig még a talizmánt meg nem találják benne.

Váltás. az Attilan mellett a vízben egy búvár éppen süllyed. Barbara McDevitt, vagyis QuickFire készül éppen behatolni a szigorúan lezárt területre, és mintegy két perc alatt sikerül is neki. Belül azonban nem lesz olyan egyszerű a helyzete, a sötétből világító szemek figyelik minden mozdulatát…

Váltás. Ismét az Angyaloknál.

Sólyom egyszerre mindkét Angyalok csapatban szeretne dolgozni, egy telefonnal megoldható a dolog szerinte, ha kap hívást jön, vagy megy segíteni. (Rozsomáknak vagy 4-5 helyre sikerül ezt megoldani, szóval nem lehet olyan nehéz.) Spider-Hero jön be a szobába, akit Luke megkér, hogy csináljon valamit a kinézetével. Csak az arcát nem akarja felfedni egyébként bármit, felvesz, azt mondja, de csak később, indulnia kell betörni az Attilan-ba. Luke megkéri a nejét, hogy adja oda Clint Barton (Sólyomszem) régi cuccait neki. Jessica megjegyzi, hogy érdekes, de a betörni résszel senki nem foglalkozik. A régi ruhákból megszületik az új Ronin. A jelmezt egy majd földig érő bőrkabáttal turbózta fel az ex Spider-Hero, aki mostantól Ronin. A csapat (Power Man, Fehér Tigris, Spectrum, Ronin) elindulnak Attilanhoz. Luke és Jessica maradnak a bázison, ügyvédet várnak, hogy mindent törvényesítsenek. Egy ügyvédet, aki másrészt Luke egyik exe, és aki ezért nem szimpatikus Jessica-nak. Hirtelen hangot hallanak odakintről. A hang a Pókemberé, aki robotjaival jött vissza újratárgyalni, hogy ki is a főnök…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr998178902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása