2016. február 29. 08:00 - doggfather

Mighty Avengers #14

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra a Mighty Avengers 14-as száma. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

4116429-14.jpg

Luke Cage és Jessica Jones otthon ülnek a tv előtt, és a híradóan a gyerekbegyűjtéseket figyelik, mikor kiderül, hogy ők a következők, az ő lányukat viszik legközelebb. Luke érzi, hogy valami nincs rendben, de mire bármit is tehetne, a családja hamuvá változik…

Mindez azonban csak lázálom, a DeathWalkerek egyesüléséből létrejött szörny játszik csupán az elméjével, hogy megtörje őt, hogy addig kínozza, még le nem győzi totálisan. Mikor Luke felébred, minden erejét összeszedve feláll és ellenáll a varázslatnak, és szembe száll a szörnnyel. Ő az első, ő az egyetlen Angyal, aki meg tudta ezt tenni. A többiek térdre borultan merednek előre a saját lázálmukban. És ha már fel tudott állni, akkor neki is esik a rettenetnek azon nyomban, és megszerzi Kamar-Taj elveszett talizmánját tőle/alóla. Egy váltás képben látni, hogy nem csak ők, de az összes ember New Yorkban ugyan ilyen transzban van, még Amerika kapitány és Vasember is egy közeli Hellicarier-en.

Luka azonban nem csak megszerzi a talizmánt, de oda is dobja Kaluu-nak aki bár szintén transzban van, mégis felfogja, hogy mi került a kezébe és tud varázsolni a szörny ellen. Mégpedig úgy, hogy az összes Angyal erejének forrását, mindenki saját tragédiáját gyűjti össze és ezzel okoz fájdalmat a szörnynek. Nem csak a tragédiákat, de az erejüket is összegyűjti, és abból csinál egy varázslényt, az Angyalok Esszenciáját. E két hatalmas entitás esik egymásnak Luke Cage szeme előtt egy gigászi csatában, melynek végén az Angyalok legyőzik a szörnyet.

A csata végén nem követik el azt a hibát még egyszer, hogy elrejtik a talizmánt, Luke Cage inkább összetöri apró darabokra.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr388179044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása