2014. szeptember 15. 08:00 - doggfather

Blade: Nightstalking (2005)

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra a Blade: Nightstalking című "különszáma". A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

823438-18343_4_001.jpg

A MAX sorozat után ismét csönd volt kedvenc vámpírvadászunk háza táján vagy 3 évre, mígnem kijött a harmadik mozifilm a Szentháromság amihez egy exkluzív 22 oldalas képregényt is írtak. A Marvelnél már elég nagy divatja van a Penge filmek sikerét meglovagolni, vagy legalábbis megpróbálkozni vele. Érdekesség, hogy a képregény nem volt sikeres különösebben sose (volt nem egy sorozata, sőt olyan is aminek csak az első száma jelent meg, ugye), a filmek mégis a jobban sikerült képregény feldolgozások közé sorolandóak, és sikeresek is voltak a mozikban is. Ezért is időzítette az első Penge film mellé a final glory of deacon frost című újra kiadást, vagy a film kvázi folytatásaként a sins of the father-t. Aztán a második résznél már kijött a hivatalos film képregény is. A film harmadik részéhez pedig egy ingyenes kiadványt hoztak ki, erről lesz ma szó. Azért nem igazi különszám, mert a dvd mellé ingyen adták.

A képregény írója a Jonah Hex képregényekből ismert Justin Gray, rajzolója pedig a Power Girl-el ismertté vált Amanda Conner. Ahogy a borítón is, illetve a címből is látszik, nem egy szóló Penge történet van a képregényben, hanem egy Nightstalkers csapatképregény. Ahogy már a filmnél is írtam ez a Nightstalkers csapat azonban nem "AZ" a Nightstalkers akik a képregényben voltak eredetileg.

E "rövid" bevezető után nézzük a képregényt magát.

Egy temetőben kezdünk ahol egy csuklyás ismeretlen éppen az apját jött meglátogatni, és felidézni az emlékeit róla. Kiderül, hogy az a hős az apa Whistler, í gyerek pedig Abigail a lánya. Egy évvel a halála előtti történet jut, a lány eszébe azt idézi fel. Azt, amikor megismerkedtek, mikor Whistler éppen egy csapat vámpírra támad, akik azonban létszámfölényben vannak, de ekkor megjelenik Abigail és megmenti őt, ugyan akkor be is mutatkozik, hogy ő a lánya. Elmondja az apjának, hogy mindenképpen vámpírokra fog vadászni, ha segít neki, ha nem, ő is bosszút akar állni a családért, még ha csupán „mostohák” voltak is.

Whistler beadja a derekát és elkezdi kiképezni a lányát, aki folyton Pengéről kérdezi őt, hogy az ő kiképzése milyen volt, hogy teljesít hozzá képest.

Egy hét múlva már bevetésre is mennek, igaz elsőre csupán információt akarnak szerezni. Legalábbis Whistler, a lánya ugyanis ölni akar, és az első vámpírklubban óriási vérengzést is végez, megöl majdnem mindenkit. Az utolsó azonban keményebb feladat, egy szőke fiatalember, aki könnyedén lenyomja Abigailt, és akit keresett, akit meg akar menteni Whistler. Sikerül meggyőzni, hogy ne akarjon meghalni, és elindulnak kifelé. Whistler beviharzik, a csajt „kirúgja”, mert ne képes a parancsokat követni, így csupán ketten maradnak a sráccal, aki mostanra mutatkozik be, mégpedig Hannibal néven.

Eddig jut a visszaemlékezéssel, mikor a temetőben vámpírok veszik körül, nem is kevesen, de kiderül, hogy ő sincs egyedül, az elmúlt egy évben az Éjcserkészek szépen gyarapodtak és már nem csak ketten vannak Hannibal-lal hanem egész seregnyien, így viszonylag könnyen rendeznek mészárlást a vámpírok között. Mielőtt az utolsó vérszívó is meghal, felröhög, hogy úgyse tudják legyőzni a főnököt a nagy D-t. A páros tisztában van ezzel, tudják, hogy szükségük van a legendás vámpírvadászra, és a képregény utolsó oldalán belépnek abba az épületbe ahol Pengét fogva tartják…

(Mármint a filmben, és kiderül, hogy ez a szám amolyan felvezetés volt a film előtt.)

Kicsit rajzfilmesre van véve a rajzstílusa a történetnek, illetve nem sok szöveg van benne, inkább akcióközpontú, de egy nagyon jó kis különszám lett.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr506685789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása