2014. május 05. 08:00 - doggfather

Blade: Sins of the Father

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra a Blade: Sins of the father one-shot-ja. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

Blade_Sins_of_the_Father_Vol_1_1.jpg

Chicago, 1926.

A múltban kezdődik a történet, és éppen egy maffia leszámolásba csöppenünk, a rivális Leo Passolini bandát teszi ártalmatlanná egy magát egyszerűen csak főnöknek nevező gengszter, mikor megjelenik valaki az árnyékban, és elkezdi lemészárolni őket, a végén a főnök inkább leveti magát a toronyház tetejéről, de nem akar a kezei közé kerülni a titokzatos vörös szemű egyénnek.

Váltás. Egy családi ház valahol a külvárosban, anyuka tv-t néz, a kislánya szobájában megjelenik valaki aki „meglepetést” akar szerezni anyunak. Kiderül, hogy ez a valaki Cordy, a kislány, apja. Gyorsan kiderül, hogy a vörös szemű bandagyilkos maga Leo Passolini aki vámpír lett valamilyen módon…

Chicago, napjainkban.

Penge (aki már az első mozifilm után van, tehát a kinézete módosult kicsit, talpig fekete bőrben, hosszú kabátban, napszemüveg éjjel is, kardok és pisztolyok a kezében) egy tetőn áll és vár, vadászni készül ezen éjjel. Megment két nőt egy autó elől, amiben, mint kiderül, vámpírok vannak, és őket le is öli. A vámpírok kicsit furcsán néznek ki, amolyan 20-as évekbeli gengszterek, Tommy géppisztollyal meg minden, mikor az utolsót elfogja és kikérdezné az képes megölni saját magát egy beépített ezüst-foghagymás műfoggal. Csak a fog, és egy „P” monogramos pecsétgyűrű marad utána. Nem maradt kikérdeznivaló, így Penge is elhagyja a helyszínt, mondván, hogy majd egy másik alkalommal kideríti mi is volt ez. Ahogy a sikátorba sétál, a motorjához az árnyékban egy női alak azt suttogja, hogy hamarabb kap választ, mint azt gondolná.

Ahogy Penge hazaér az igen jó biztonsággal berendezett bázisára (már a motorja is hangfelismerő, és csak parancsra indul, ahogy a háza biztonsági rendszere is) vendég várja őt, a semmiből egy női vámpír lép elő, akit csak azért nem öl meg azonnal, mert rajta is ugyan olyan „P”-s pecsétgyűrű van, és arra kíváncsi lesz Penge.

Kiderül, hogy a nő Cordélia Passolini, annak a vámpírnak a lánya, akit 1926-ból megismertünk. Elmeséli, hogy apja megölte anyját, őt mikor elérte a felnőttkort vámpírrá változatta, és megölette vele a vőlegényét. Elmondja, hogy az utolsó emberi áldozat is a vőlegénye volt, és az óta gyűlöli a vámpírokat, és az apját is, azért jött Pengéhez, hogy a segítségét kérje, a megölésükhöz. Azért most, mert egy másik csoport vámpírral háború készülődik, és az apja most sebezhető, ugyanis ezüsttel mérgezték meg, de erősen. Penge elküldi a története végén, nem hisz neki, egy vámpírnak se hisz. Ahogy Cordélia elmegy, Penge előszedi a szérumát, az a történet amolyan utóirat a film után, itt Penge erői, és gyengeségei megegyeznek a filmbeli változattal. Miközben a szérumot fecskendezi be az anyját látja maga előtt, akit nem tudott megmenteni.

Arra „ébred”, hogy a biztonsági rendszer majd megőrül a közelben lévő vámpíroktól, ahogy kirohan, az épületből meglátja, hogy pár vámpír éppen Cordéliát vegzálja. Egymaga ártalmatlanítja a csapatot, de a vezetőjüket Cordélia öli meg, aki mielőtt elmegy, közli vele, hogy egy lemezt hagyott a házban, nézze meg, és reméli, hogy másnap találkoznak. A lemezen a Passolini ház tervei és biztonsági rendszere van, illetve infó a másnap estére tervezett gyűlésről, és annak maximálisan védett tervei.

Másnap a Passolini házban, kiderül, hogy Leo a lányának akarja átadni a szervezetét, egyvalaki azonban megkérdőjelezi e döntés helyességét, és jelzi, hogy nem érzi, hogy eléggé meg lenne becsülve a szervezetben. Mikor Leoról közelebbi képet látunk, kiderül, hogy már nagyon öreg, tolószékben ül, és ott is igen nehezen tartja csak magát, de még így sincs még egy embere, se aki ellene szólna akár csak egy szót is.

A kertben közben Penge elkezdi ölni az őröket, mikor zajra lesz figyelmes, és kiderül, hogy tényleg van egy másik banda, amelyik éppen ekkor tör rá a társaságra, így ő félrehúzóik hagy öljék meg egymást csak a vérszívók.

Odabentről Leo mindenkit kiküld az ellenfél ellen, egyedül a lánya marad ott, aki magához vesz egy karót…

Penge folytatja a gerilla akcióját, és válogatás nélkül öli a különböző bandatagokat, mikor egyikük célkeresztbe fogja őt, de a főnöke, akiről kiderül, hogy Cordélia vőlegénye(!) lefogja, mondván, hogy Pengével más tervei vannak.

Penge a tetőn keresztül betör a házba, hogy Passolinit megölje, de kiderül, hogy Leo már halott, ekkor Cordélia leüti Pengét.

Mikor kikötözve magához tér, kiderül számára is, hogy Cordélia kijátszotta őt a vőlegényével apja és bandája ellen. Azért tartják fogva, hogy megtörjék, és ha eluralkodik, rajta a vérszomja a szolgájuk legyen, de mikor kiszabadul mindenkit megöl, a végén Cordéliáét és a vőlegényét is.

Izgalmas, és fordulatos történetet szállított nekünk, mintegy 50 oldalban Marc Andreyko (Amerika Kapitány, Doktor Strange, Wolverine) író, és Bart Sears (Wolverine, Spider Man, Mutan X Weapon X) rajzoló.

Megj.:

Ez a képregény megjelent a film előtt is azzal a címlappal ami a poszt végén szerepel, meg után azzal ami a bejegyzés elején.

573883.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr845984902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása