2014. július 28. 08:00 - doggfather

Blade 2: Bloodhunt — The Official Comic Adaptation

 Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra a Blade 2: Bloodhunt — The Official Comic Adaptation. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

824885-30727_4_001.jpg

Ezen a héten a Penge II. mozifilm képregényváltozata jön, mielőtt belekezdenénk egy új Penge sorozatba a jövő héten. Azért kell megemlíteni ezt a kiadványt, mert Penge kinézete ismét módosul egy kicsit az ezt a kiadványt követő saját sorozatában.

A képregényfilmek képregényváltozatainak (jó nagy marhaságnak hangzik, mi?) nagy hagyománya van a kiadóknál, általában anyagi megfontolásból (még egy bőrt húznak le a nézőkről), semmint művészi elképzelésből. Ettől függetlenül azonban van példa a jól sikerült film képregény adaptációra, nem egy megjelent itthon is. Az X2, vagy a Batman és a Batman visszatér képregényei is élvezetesek, szórakoztatóak. Ha valaki még nem olvasott ilyet, körülbelül olyan, mint a tini magazinok filmképregényei voltak. A fontosabb jeleneteket rajzolják le, illetve az akciókat természetesen. A Penge II képregény is egy ilyen, de sajnos annak nem a legjobban sikerült példánya.

Ezt a kiadványt, a Howard, a kacsa megalkotója Steve Gerber és a film forgatókönyvírója David S Goyer követték el, és Alberto Ponticelli rajzolta, de valami nagyon gyengére, rondára. Hogy ez volt e a koncepció, vagy véletlenül sikerült azt nem tudom, de míg egy átlag moziképregényben simán fel lehet ismerni a legutolsó mellékszereplőt is, itt még Wesley Snipes-ot se sikerült megrajzolni, pláne egy Ron Perlman-t vagy egy olyat aki csak 1-2 képkockán szerepel.

A történetet nem ismertetem most, mert annyira azért nem lett rossz, hogy ne kövesse a film cselekményét, de körülbelül ez az összes pozitívuma a kiadványnak, leszámítva az egész jól sikerült borítóját.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr446515575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása