2015. november 23. 08:00 - doggfather

Penge, mint Bosszúangyal?

the_avengers_logo.png

Megjegyzés.

A kilencvenes években kezdtem képregényeket olvasni. Először magyarul ugye, a Pókember, Marvel Extra oldalain találkoztam a Bosszú Angyalaival, szóval jöhet nekem Avengers film, meg Bosszúállók, nekem a csapat mindig is a Bosszú Angyalai maradnak.

Mielőtt a jövő héten elkezdenénk Penge újabb kalandjait, ezúttal az Angyalok tagjaként, álljon itt most egy kis szösszenet amolyan kedvcsináló, esetleg vitaindító, ha valakinek más a véleménye.

A Bosszú Angyalai mindig is NAGY csapat volt. Nagy csapat olyan értelemben is, hogy nem kis ügyeket rendeztek, mint Pókember, vagy a Fenegyerek, hanem minimum Amerikát, de általában a Földet, vagy az egész univerzumot, a világot magát kellett megmenteniük. Persze voltak kisebb történetük is nem is kevés, de az igazán klasszikus sztorikban hatalmas léptekkel mentek előre. 40 éves történetük alatt egyre nagyobb és nagyobbra nőttek, a csapat egyfolytában változott, jöttek-mentek a hősök volt, aki csak 1-2 szám erejéig volt, aki évekig, évtizedekig erősítette a csapatot. Bármennyire is sikeres képregény volt, nem kerülhette el se a Marvel marketing marhaságait (újraszámozás ugye?) se a tényleges megfáradást.

2005-ben azonban jött az ügyeletes zseni (Brian Michael Bendis) aki gyakorlatilag szabadkezet kapott, hogy azt csináljon, amit akar a csapattal.

Csinált is…

Jót is…

Rosszat is…

 newavengers3.jpg

 

Jött a frissítés, jött a New Avengers, az Új Bosszú Angyalai, ez még jól is indult, Pókember vagy Rozsomák simán befért, illetve Bendis személyes kedvence (meg az enyém is nem mellesleg) Luke Cage is passzolt, hiszen szuperhősök voltak mindannyian, csapatban és szólóban is voltak már nem is egyszer. Sajnos azonban Bendis nem elégedett meg azzal, hogy a világ leghíresebb, legnagyobb szuperhős csapatát a saját kénye kedve szerint átformálja, de mellé több oldal, illetve inkább vadhajtást is elindított. A Bendisvengers nem ismert határokat, párhuzamos Angyal csapatok egymással versengve, egymásra vadászva, sokszor megroppanva a történet alatt jelentek meg egyre másra. 2010-re már négy(!) Avengers cím futott havi szinten, és ezek mellé jöttek a különszámok, rövid sorozatok pluszban.

E rengeteg füzet, és rengeteg történet pedig szereplőket kíván. Eljutott odáig, hogy mindenki, de tényleg MINDENKI volt már Bosszú Angyal aki valaha szerepelt akár csak 1 oldal erejéig valamelyik Marvel füzetben (jó ez túlzás, de azért nem akkora).

Ehhez jön még a képregény kiadók (Marvel és DC elsősorban) személyes mániája az EVENT. Az event ami régen nagy dolog volt, de mára évente jön egy aktuális ami „megrengeti a világot”, és „borítja a status quo-t”, és „amilyen még sose volt”.

Oda jutottunk az elmúlt években, hogy a különböző Angyal csapatok egyik másik felállása csak attól Bosszú Angyalai, hogy az van a képregény borítóján.

Na, ide érkezik meg 2013-ban a vámpírvadász, aki ekkorra már gyakorló(!) szuperhős(!)…

Ugye volt egy saját (és kivételesen teljes) sorozata, ami után kapott egy black-ops titkos csapatot (Vanguard), majd hazadobták Angliába ekkor már egy szuperhősökből álló, de ismét kormányerőbe (Britannia Kapitány és az MI:13). Ezután az X-men-nel dolgozott együtt, csupa szuperhőssel, „logikus volt”, hogy a következő állomás a Bosszú Angyalai…

mighty-avengers-logo.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr78091220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása