2013. szeptember 09. 08:00 - doggfather

Nightstalkers #1

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra a Nightstalkers 1-es száma. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

Nightstalkers - 01 - Rise of the Midnight Sons 05 - 00 - FC.JPG

Ahhoz képest, hogy a filmek alapján Penge egy amolyan magányos farkas aki egyedül dolgozik (illetve egy segítővel) eddig jobbára csapatban láttuk és a mostani sorozata is egy csapatot takar. 1992-1994 között futott egy Marvel sorozat, melynek címe Nightstalkers (Éjcserkészek) volt. A csapat tagjai Penge, Hannibal King (vámpír magánnyomozó) és Frank Drake (Quincy Harker csapatából) mindhárman a Tomb of Dracula sorozatból lettek "átmentve" aminek ugye 1979-ben vége lett. Időben az Epic Comics-os négy részes Tomb of Dracula mini után vagyunk, ami 1991-ben jelent meg ugye (az is megtalálható a blogon itt: 1, 2, 3, 4,). A csapatot ismerheti mindenki aki látta a Penge: szentháromság című filmet, ott már szerepeltek csak más felállással.

A Szellemlovas 28-ban elkezdődött egy 6 részes crossover (ez nagy divatja volt a kilencvenes éveknek, sőt azóta sajnos még jobban elharapódzott) amely több képregényt is útjára indított, ennek a történetnek az 5ik része volt a Nighstalkers #1. A Spirits of Vengeance #1 (Szellemlovas és Johnny Blaze), Morbius: The Living Vampire #1, Darkhold #1 képregények is ennek a történetnek egy egy részével indultak el. Az első számok csak lazán kapcsolódtak a fő történethez, Szellemlovas szereplése volt a kapocs gyakorlatilag, és utána a sorozatok "élték a saját világukat", ahogy az Éjcserkészek is. A hat részes történet gyakorlatilag a Midnight Sons nevű szupercsapat megalakulásáról szól ami amolyan okkult szuperhősöket takar, tagjai: Szellemlovas, Johnny Blaze, Éjcserkészek, Darkhold Redeemers, Morbius az Élő Vámpír, illetve nem hivatalosan Doctor Strange is. A történet elég hosszú és a csapat több tagjai felé szerteágazik, itt most a Pengés részeket vesszük sorba, és most nézzük meg, hogy is alakult meg eme furcsa csapat az Éjcserkészek akiknek tagjai finoman szólva se szeretik egymást.

Szellemlovas éppen egy démonlányt vág be egy ablakon aki azonnal Lilith-hez a Démonok anyjához kezd könyörögni, hogy védje meg őt, de nem kerülheti el a lovas átható tekintetét aki mindent lát a lelkében, és most is meglátja egy csapat Bostoni férfi képét:

Nightstalkers - 01 - Rise of the Midnight Sons 05 - 03.JPG

Három férfit lát, egykori vámpírvadászokat Pengét, Frank Drake-et és Hannibal King-et akik már nem vadásznak az éjszaka teremtményeire, de ők maguk is a gonosznak Lilith-nek a szolgálatába lépnek, ők a következő áldozatai. Elindulnak Johnny Blaze-zel, hogy elfogják, meg is öljék őket.

Frank Drake-nek azóta is, hogy Dracula meghalt (az eredeti Tomb of Dracula utolsó számában, ekkor még úgy tudja) azóta is rémálmai vannak, de próbál normális életet élni, barátnője van éppen vele van egy akváriumban nézik a tenger elő lényeit mikor egy furcsaságra lesz figyelmes, Egy démonnő "tör ki" egy delfinből, de kiderült, hogy Drake "csak" hallucinált, erre lesz figyelmes egy férfi a távolból Stephen (Doktor) Strange.

Penge továbbra is gumiszobában van ahova legutóbb került. Strange kezeli őt ez idő szerint éppen átveszi őt az orvosától. Elengedik a kórházból keresi a régi dolgait, de azoknak vége van, Strange amúgy "jelképesen" eltünteti a karóját, szemüvegét.

Nightstalkers - 01 - Rise of the Midnight Sons 05 - 10 másolata.jpg

Borderline Investigative Services-nél járunk ahol éppen Hannibal King-et vizsgálják ki aki arról panaszkodik, hogy valamilyen baja van, de nem tudja pontosan meghatározni. Kiderül, hogy a diagnosztája maga Doktor Strange! Strange elmondja neki, hogy sose volt normális vámpír, de nem is halhat meg, megkapta a vámpírok képességeit, és ezeket most okkult erők ellen kell vezetnie.

Egy váltás után Lilith-et a démonok anyját látjuk akinek éppen embert áldoznak fel a szolgái. Készítenek belőle egy emberi pergament melyen Lilith kilenc megkínzója szerepel (köztük az Éjcserkészek is). 

Váltás: a csapat ismét összeül, és ahogy eddig mindig veszekednek, mert egyik se akarja ezt az egész összefogást mikor egy nő lép be a szobába aki az ő segítségüket kéri. A férjét démonok üldözik ellenük kéri a segítségüket meg is mutatja a képüket a "démonok" pedig a Szellemlovas és Johnny Blaze! Egy temetőbe indul a csapat közben megbeszélést tartanak, mindannyian ismerik a Szellemlovast tudják, hogy egy démon, de, hogy különvált Blaze-től és, hogy ő maga is az lenne az nekik is új. Rájönnek, hogy bár vámpírok nincsenek Dracula halála óta, de szükség van rájuk egyéb okkult és sötét erők ellen. Fel is fegyverkeznek, Drake "puskát" szerez, penge pedig kardokat és tőröket, meg egy vagány fekete motoros szerelést mellé.

Mire Szellemlovasék odaérnek egy üzenetet hagynak nekik a találkahelyről ahova várják a duót. Egy pillanatra látjuk Marlene-t, Drake feleségét, akit Strange manipulál ahogy a csapat tagjait is, mint kiderül lassan!

A találkahelyen ádáz küzdelem veszi kezdetét az Éjcserkészek és Szellemlovasék között. Mindkét csapat azt hiszi, hogy a másikat démonok szállták meg és csak azokat akarják kiűzni belőlük. Mikor Drake-ék felülkerekednek és készülnek lecsapni, akkor Pengének feltűnik, hogy van velük még valaki és őt támadják meg. Lilith szolgája volt aki eddig befolyásolta a csapatot ő ugrasztotta egymás ellen a hősöket.

Kiderül másik helyszínen, hogy Lilith ellen az Éjcserkészeket Strange hozta be a küzdelembe, hogy Szellemlovas mellett legyen segítség.

Hogy szükség van a trióra arra maguk is rájönnek, így úgy döntenek, hogy ismét összeállnak az éjszaka teremtményei ellen.

Nightstalkers - 01 - Rise of the Midnight Sons 05 - 39.JPG

Ezzel a számmal akkor megalakult a Nightstalkers csapata akik még 17 számon keresztül voltak aktívak. Az ő történeteik lesznek a blogon a következő hónapokban.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr575495951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása