2015. november 16. 08:00 - doggfather

Marvel Comics Presents #12

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra a Marvel Comics Presents 12-es száma. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

12.jpg

  1. Megjegyzés: a borító ne tévesszen meg senkit, mivel ez egy gyűjteményes kiadvány így minden számon más szerepel a címlapon. Penge csak kétszer fog, később.
  2. Megjegyzés: a Vanguard története 8 oldal lesz számonként, így a posztok rövidebbek lesznek a megszokottnál.
  3. Mindig leírom a poszt elejére, hogy az adott számban kiről lehet még olvasni, hogy el lehessen dönteni esetleg rákerestek e.

 

Ebben a számban van Vanguard, Machine Man, Man-Thing Weapon Omega történet.

 

  1. fejezet; Elájulok

 

Ott hagytuk abba, hogy a világ leghatalmasabb embere egy gondolattal atomjaira bontotta az egész Vanguard csapatot…

 

Pontosabban csak azt hiszi, ugyanis Retcon ezt hitetett el vele, de közben ők elmenekültek. Ahogy menekülnek, Micromax ismét elnézést kér, hogy nem tudott mit csinálni csak elárulni őket, de jelen helyzetükben ez a legkevésbé se érdekli Pengét. Közli a csapattal hogy mostantól végük, mint csapatnak, és mint embernek is, hiszen ha Trenton (ex John Doe) rájön, hogy élnek akkor egyesével levadássza őket. El is párolog Dolan rendőrnőn kívül mindenki mondván, hogy többségüket eddig is halottnak hitte már a világ. 26, mondja Penge Dolan-nek. 26 módon tudja megölni őt fájdalommentesen. Nem fenyegeti, csak ajánlatot tesz neki. Ahhoz ugyanis, hogy életben maradhasson ahhoz mindent és mindenkit hátra kell hagynia az életéből. Az egész Vanguardnak el kell tűnnie, és mindenkinek, aki tud róla. Soha többet senkivel nem érintkezhet a régi életéből. Ez pedig nagyon nehéz, a könnyebbik út ha meghal ezt ajánlotta fel neki Penge…

 

Első epilógus. Hónapokkal később. Brett Mahoney lakásán (Dolan régi társa)

Mahoney majdnem lelövi a lakásán tartózkodó Dolant aki ugye hónapok óta halott, és aki egy könyvet hozott neki amiben leírt mindent. Amit otthagy neki, hogy olvassa el, hogy tisztán lásson, de csak ő egyedül azt senkinek el ne mondja.

Elmondja, hogy elkapták Pengét, megkínozták (itt látjuk először, hogy a lerágott balkeze helyén olyan luke skywalkeres bionikus pótlás van/volt). Elmondja, hogy bár volt fedősztorijuk erre az esetre mégis biztos benne, hogy most már őt keresik ezért hozta el a könyvet régi barátjának, hogy legyen, aki ismeri az igazat.

 

Második epilógus. Titkos helyszínen.

Trenton ismét egyenruhában éget, pusztít minden maga körül. Közben pedig a Vanguard-nak jelent, hogy mi a helyzete. Senki nem lát semmit, senki nem tud semmit, így megköszöni az álcát Retcon-nak aki, mint kiderült ismét a csapat tagja, ismét van csapat!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr667875148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása