2014. október 27. 08:00 - doggfather

Blade #6

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra a Blade 6-os száma. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

108587-18117-108515-1-blade.jpg

A múlt heti Polgárháborús kitérő után most folytathatjuk Penge történetét, már amennyiben folytatásosnak tekintjük a számonkénti 1-2 oldalas előrelépést. Ez azonban a mai számtól megváltozik, Guggenheim szépen építette fel a történetet, de nem akarom előre lelőni a poént.

Akkor. Latvéria (ahol a második számban jártunk). Lucas Cross-t egy barátja keresi fel sietve, mondván, hogy a báró emberei jönnek, hogy elfogják őt, menekülnie kell, de Cross erre nem hajlandó elsőre.

Most. Csupán eddig jutott az emlékeiben mikor is az embere megzavarja, hogy megérkeztek, sikerült elkapniuk Pengét, akit fogságban tartanak egy szobában. Álmában rabolták el a SHIELD-től. Pengét, akit ismét a fiának nevez.

Akkor. Bár ő maga nem akar elfutni, mégis a barátját megkéri, hogy az állapotos feleségét menekítse el az országból, sőt egészen Londonig küldi azon belül is a Sohóba Madame Vanityhez aki segíteni fogja őket.

Most. Belép Pengéhez, aki a bal csuklójánál fogva a földhöz van láncolva, de ennek ellenére vendégének nevezi őt, sőt az éhségét csillapítandó egy nőt is felajánl, neki mielőtt magára hagyja.

Akkor. A túlerő legyűri Crosst akit végül letartóztatnak.

Most. Penge nem képes a nő vérét venni nem képes egy ártatlant megölni. kisvártatva Lucas bejön a cellába és elmondja Pengének, hogy ő az apja, hogy ő küldte az anyját Londonba, hogy ő mondta, hogy ne tudja meg senki, hogy kicsoda Penge a saját védelmében. Kiderül, hogy most is csupán egy fontos ősi jóslat miatt találkoztak. Penge nem hisz neki, hiszen ő tudja, hogy bár nem látszik, de sokkal idősebb semmint, hogy egy középkorú férfi lehessen az apja. Az, hogy fehér férfi pedig még jobban felháborítja (kicsit rasszista a lelkem).

Akkor. Lucast egy gyilkossal zárják össze, aminek igen megörül éppen a tervei szerint történ ugyanis meg akar öletni valakit.

Most. Penge képes lerágni a bal csuklóját csak, hogy ki tudjon szabadulni és, hogy ne kelljen a nőt bántania. Mikor Cross legközelebb bejön, kényszeríti, hogy engedje ki őket és az őrök ellenére sikerül elhagyniuk a helyet.

Akkor. kiderül, hogy Cross nem is akar kiszabadulni egy ritka vérmérgezésben szenved halálos betegség amin a cigány javasasszonyok se tudtak segíteni, de a cellatársa felajánl egy gyógymódot, a nyakát kéri hozzá csupán…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr66708255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása