2016. február 15. 08:00 - doggfather

Mighty Avengers #12

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra a Mighty Avengers 12-es száma. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

3978749-12.jpg

Ott folytatódik ez a szám, ahogy a múltkor abbamaradt.

Ugyan úgy egyszerre több helyen és több időben.

Ma. Az Angyalok főhadiszállásán.

Kaluu a sötét varázslatok mestere tart egy „munkaértekezletet”.

Ma. James Lucas házában.

James éppen az életéről, illetve az „eredeti” Mighty Avengers-ről mesél a fiának Luke Cage-nek.

  1. New York.

A Medve (egy szőke gyönyörű nő) éppen mesélni kezd a finoman szólva is meglepett „csapatnak”.

Réges-régen, mindentől távol.

Voltak négyen, akik uralkodtak, Adur keleten, Cairn északon, Lichidus nyugaton, és Viciada délen. Erőből, születésnél fogva, de megkérdőjelezhetetlenül ők uraltak mindent. Különböző korokban, és különböző területeken, de ugyan azzal a vehemenciával, és ugyan azzal a totális hatalommal. Mindannyian sötét erőkhöz folyamodtak, mindannyian emberáldozatokat mutattak be isteneiknek. Mindannyian halhatatlanná váltak lassan, de az se volt elég. Hiába váltak DeathWalkerekké továbbra is az emberiséget szipolyozták véges végig, folytonosan. Idáig jutott a Medve a mesében, mikor is Penge beleszólt…

  1. New York. Hullaház.

Penge akkor levámpírozza őket, de a Medve kijavítja, hogy, csak mert nem bírják a fényt még nem vámpírok, hogy nem mindenki vámpír, aki a sötétséget szolgálja. Azon tanakodnak, hogy mi lehet akkor a halott denevér-ember alattuk. Kaluu ekkor elmondja, csak fél denevér fél ember hibrid, áldozatnak nagyon jó, de nem csak a hulla a féllény közöttük, hanem a Medve is. Ő pedig kikéri magának, mondván, hogy ő tényleg medve-ember nem csak valami fél hibrid. Ő tökéletes. Túl tökéletes.

  1. Tunguska.

A négy egyszer már próbálkozott ezzel a varázslattal, hogy létrehozzanak egy fél ember fél bestia hibridet, akivel le tudják igázni az emberiséget ki, tudnak irtani mindenkit, de túl sok lett a bestia, és túl tiszta volt az ember hozzá. Ekkor született meg a Medve, aki azonnal lerázta a béklyóikat és csak saját magát volt hajlandó szolgálni. Ezek után az elmúlt 100 évben rendszeresen próbálkoztak, hogy visszaszerezzék a Medvét maguknak, hogy ő lehessen a végső áldozatuk. Amíg a talizmán náluk van próbálkozni is fognak.

Miután elmesélte a történetét Kaluu rontást mond a denevér-ember szörnyre, magukra pedig a Mighty Avengers-re pedig védő varázslatot mond. Ezzel megalakultak 72-ben az eredeti Angyalok, a Medve, Blue Marvel, Penge, Kaluu, egy hétköznapi rendőr (James Lucas) és egy riporter (Molina).

Elindultak a városháza alá egy az óta régen lezárt metrómegállóba ahol a Négyes éppen újabb áldozatot mutatott be. Egy farkasból akarnak éppen hibridet csinálni, mikor az Angyalok megérkeznek, elég „ütős” belépővel, Blue Marvel betöri a falat, és ádáz csata veszi kezdetét. Brutális, gyilkolások mindenfelé, és szuperhősök egyedül James Lucas nem csinál semmit, mert nem tud. Olyan szinten sokkolja a látvány, hogy csak szemlélő tud maradni. Úgy néz ki, hogy az Angyalok nehezen, de legyőzik a Négyest, mígnem kiderül, hogy egyikük telepata és egyszerre az összes Angyalt képes kontrollálni. Szerencsétlenségére azonban azt akarta, hogy a szolgák ismerjék is el őt úrnak, és azt parancsolta Blue Marvelnek, hogy nézzen rá, aki ezt saját proton fénysugarával teszi, meg amivel majdnem halálra égeti őt azonnal. Penge megszerzi a talizmánt, és rájuk döntik az alagutat.

Eddig tartott Lucas meséje a múltról. Állítása szerint többet nem is nagyon találkozott a csapattal. Molina és Marvel hívogatták egy ideig, de mikor nem reagált abbahagyták. Félt attól, amit látott, félt a számára ismeretlen szupererőktől, varázslóktól ezért inkább ellökött magától mindenkit. Ezért lökte el Luke-ot is mikor kiderült, hogy neki is lett ereje, hogy ő is részese lett ennek a világnak.

Itt fejezte be a történetét Kaluu is, illetve még hozzátette, hogy próbálták a talizmánt elpusztítani többször is, de sikertelenül, és most mivel a Négyes megszerezte ismét így szükség van a Mighty Avengers-re újból 40 év után…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr678179020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása