2015. április 20. 08:00 - doggfather

X-Men #2

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra az X-Men 2-es száma. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

1332728-xmenv2002_dc11_lr_0001.jpg

Ott hagytuk abba, hogy Rozsomák és csapata felfedezték „Dracula” élő vámpírbomba raktárát. Ahogy folytatják a kutatást egyszerre a múlt számban a tengerből előbukkanó szörnyvámpír támad rájuk. Kolosszus akkorát üt belé, hogy átszáll a falon, de a napon nem ég el, amin ő is és Logan is meglepődik rendesen. Éppen nekiugranának, mire jön Vihar (nem, nálam sose lesz Ciklon) és egy villámmal lesújt a szörnyre. Az azonban ettől se pusztul el, hanem a csatornába menekül. Az X-ek duója követi és egy fészekre bukkannak sok-sok vámpírszörnnyel. Mikor rájuk támadnak nem várt segítséget kapnak és a legnagyobb vámpírvadász végre megjelenik…

Penge nem csak leöli az mindet gyorsan, de le is kezd karót döfni beléjük, mikor Rozsi szól neki, hogy egyre élve van szükségük Jubilee segítségéhez. Egyet el is zsákolnak, és közben Penge felvilágosítja őket a fénybíró technológiájukról, illetve, hogy Dracula meghalt.

Váltás. Utópia. Jubilee újabb vérvételen esik át és közben beszámol az orvosnak, hogy úgy érzi, hívja őt az éjszaka, és nem is akar ellenállni neki.

Tanácskozás az X szigeten, ahol megbeszélik, pontosan mit is tudnak mostanra.

Váltás. Xarus is tanácskozást tart, végre látjuk a vámpírok új urát a történetben is. Megmutatják neki, hogy mi lett a vírusuk eredménye a nő, aki megfertőződött a téren mikor Jubilee, már teljesen a szolgájuk lett, azt csinálnak vele amit akarnak. Kiderül, hogy a terv pont Jubilee megfertőzése volt, hogy rajta keresztül az egész mutáns népességet megfertőzzék, hogy a vámpírok a világon uralkodhassanak.

Váltás. Jubilee csak elszökik, a szigetről nem tud ellenállni a csábításnak. Közben Penge felvilágosítja az X-Ment, hogy Xarus a legnagyobb vámpírúr a történelemben, nagyobb, mint az apja volt neki sikerült a különböző vámpírtörzseket egy cél érdekében és egy vezetés alatt összegyűjteni. Közben egy szimuláció megmutatja nekik, hogy mostanra majdnem egész Frisco vámpírokkal szennyezett.

Jubilee megérkezik Xarushoz aki olyat ígér neki, amije nem volt az M nap óta. Családot, egy csoportot, amihez igazából tartozhat.

Emma és Küklopsz egy igen érdekes ötlettel állnak elő. Egy uralkodó megbuktatásához egy másik uralkodó kell, fel kell, támasszák Draculát majd az legyőzi Xarust helyettük. Ez az ötlet se Ororo, se Penge szerint nem jó, de jobbal senki nem tud előjönni.

Ahogy eldöntik, hogy megkeresik Dracula testét és fejét, hogy feltámasszák közben Xarus megteszi a végső lépést és vámpírrá változtatja Jubilee-t.

Mivel nem csak az eredeti, de a variáns borító is nagyon jól néz ki, így a poszt végére azt is beteszem.

1955265-detail.jpeg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr977300467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása