2015. február 16. 08:00 - doggfather

Captain Britain and MI:13 #12

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra a Captain Britain and MI:13 12-es száma. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

764538-001.jpg

A Hold. Kenneth és Lady J állnak egy kastély előtt, és Spitfire értetlenkedik, hogy lehet, hogy a nap nem égeti őket, főleg Ken-t szénné. Mindenre a válasz a mágia, a gróf sikeresen alkalmazott egy bűbájt a hűséges vámpírjain így azoknak nem árt a nap jelenleg. Amennyire Ken élvezi, hogy az anyjával lehet az annyira viszolyog a helyzettől, meg is mondja a fiának, hogy csak Dracula minden vámpírra ható deleje miatt van ott, de az csak a testére van hatással, az eszével tudja, hogy nem jó nekik.

MI:13 főhadiszállás. Penge végez a takarítással, kiderül, hogy négy vámpírt is alkalmazott a brit titkosszolgálat szuperhumán részlege (rosszabba a helyzet, mint a skrullokkal volt). Ahogy végre tiszta a terep azonnal értekezletet hívnak össze, ahol Penge ismét öltönyben van jelen (eddigi összes szereplése közül nem volt ennyit öltönyben, mint ebben a sorozatban. Egymás után kétszer is). Az értekezleten Penge felveti, hogy egy régi ismerőse lehet a megoldás kulcsa.

Váltás. A kastélyban, Ken megmutatja anyjának az éltető kutat egy sereg ember felfűzve és infúzióra kötve élnek, és folyamatosan pumpálják a vért belőlük. Spitfire hiába próbál ellenállni, csak megharapja egyiküket.

Váltás. Penge ismerőse a régi harcostárs Quincy Harker akivel sok-sok éven keresztül keresték a grófot és aki meg is ölte őt egyszer.

Váltás. Ken megmutatja anyjának a tanácstermet, ahol a gróf és szövetségesei Lilith és Captain Fate már várják. kiderül, hogy a gróf, mint minden nemes rendkívül sznob és Spitfire azért van ott és azonnal a belső körben, mert mégiscsak Lady. Megmutatják neki, hogy mit építenek, egy hatalmas hajót, amivel majd Anglia ellen masíroznak. Mivel jelen pillanatban nincs szerepe a tervben így a gróf elküldi Lady J-t, de előtte elmondja neki, hogy hiába hadakozik a vámpírtermészete előbb utóbb elő fog törni és csatlakozni fog hozzájuk szabad akaratából.

Váltás. Penge és Britannia Kapitány repülnek Harker keresésére a csapattal, a Kapitány beszélgetni próbál, de Pengével nem egyszerű ugye.

Lady J próbálja használni a vészhívóját, ám az le van árnyékolva. A fia nagyon csalódott, hogy ezzel próbálkozik, ugyanakkor tudta, hogy ez lesz ezért akarta elvenni a kommunikátorát, de a mester nem engedte. Eldicsekszik, hogy nem az anyja az egyetlen akit a gróf seregébe toborzott, sőt meg is mutatja a sírokat ahova temették az elraboltakat, hogy elteljen a három napjuk, hogy vámpírokká váljanak. Azon az éjszakáén, mikor elment az anyjáért másik 26 embert kaptak el egyszerre.

Megérkeznek egy öreg boszorkányhoz, aki mindent tud a csapat varázslóiról, és akinél ott van Quincy koponyája nem egy jellel összefestve.

A boszorkány elmondja, hogy Quincy mielőtt meghalt rengeteg varázslaton esett át és ez folytatódott a halála után is, így a koponyája most a legerősebb fegyver, ami Angliát védi a vámpírok ellen. Hirtelen vámpírok törnek rájuk, kiderül, hogy a gróf követte őket, sőt Pengét azért nem bántotta, mert tudta, hogy elvezeti a koponyához.

28 perc. 28 hosszú perc van napkeltéig, de ez se sokat segít rajtuk, hiszen páncélt viselnek, ami a nap első gyenge sugaraitól könnyedén megmenti őket. Ugyanekkor mágikus segítséget kapnak folyamatosan Lilth-től aki védi őket, hogy el tudják ragadni a koponyát. Britannia Kapitány így kiesett a csapatból, de a vámpírok az Ébenfa kardot és az Excaliburt főleg, nagyon félik. Ekkor megjelenik Dracula szellemképe, elragadja a koponyát és össze is töri…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr516991261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása