2014. december 29. 08:00 - doggfather

Captain Britain and MI:13 #5

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra a Captain Britain and MI:13 5-ös száma. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

547258-0001.jpg

Bár a Skrull inváziót visszaverték az MI:13 mégsem pihenhet, a fenyegetések folyamatosak Anglia ellen így a csapat együtt maradt, mint azt tudjuk.

Ebben a számban egy új történet (hell comes to birmingham) nulladik száma van és a borítója alapján Penge is csatlakozik a történethez.

Britannia Kapitány éppen új erejét és képességeit teszteli a feltámadása után, mikor Pete Wisdom felkeresi, hogy az osztály (MI: 13) bevethető akciócsoport tagja kevesen vannak, és új tagot szeretne toborozni, aki most érkezik és nem más, mint Penge. Penge ismét megváltozott egy kicsit, kopasz a feje két oldalán megjelentek a tetoválások, bőrszerkó maradt (természetesen), de nem kabát, hanem mellény, mint Clooney-n az Alkonyattól pirkadatigban.

Váltás. Spitfire éppen egy kisebb csatát rendez le Union Jack segítségével, aki rákérdez, hogy hogy is érzi magát. Spitfire megkönnyebbül, se éhség, se fényérzékenység, se vámpírfogak, szóval sokkal jobban van, de ezt még nem akarja elmondani a csapattársainak.

Váltás. Fekete Lovag és Dr. Faiza ellátogatnak a nő családjához, akik igen nehezen viselik, hogy szuperhős lett belőle, és aki úgy gondolja, hogy egy szuperhőssel az oldalán a szülei megenyhülnek irányába. Bár az anyja először nem túl kedvesen fogadja őket, de a Lovag „sármja” kicsit megenyhíti.

Váltás. Penge megérkezik az MI: 13 irodájába (tesz egy halványmegjegyzést a kesztyűs balkezére) és maga Britannia Kapitány fogadja, aki meglepődik, hogy Eric angol.

Váltás. Spitfire a temetőben egy barátjánál mikor észreveszi, hogy valaki figyeli őt…

Váltás. A Lovag és Faiza találkozója nem sikerül éppen zökkenőmentesre, a szülők finoman szólva is ellenzik a lányuk szuperhősködéskedését. Mikor megmutatja azonban, hogy ő lett az Excalibur hordozója ez a tény még az apját is meggyőzi, hogy jó helyenvan.

Váltás. Britannia Kapitány bemutatja Pengének az egység támaszpontját és működési elvét, azt szeretnék, hogy Penge is belépjen közéjük. Egy angol szuperhumánokból álló csoportot hoztak létre stabil anyagi bázissal, a tagok megfelelő szabadságával, de fenyegetés esetén közös fellépéssel. Pengének csak egy kérdése van, hogy mikor találkozhat a csapat többi tagjával. Ekkor kapnak egy vészjelzést, amire minden tagot összecsődítenek. A Lovagékat is, és a központban lévőket is elindítják.

Ahogy a helyszínre repülnek Spitfire is megérkezik, és mikor bemutatják Pengének, az egy karót döf a mellkasába…

Jövő héten innen folytatjuk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr976991219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása