2014. december 22. 08:00 - doggfather

Captain Britain and MI:13 #1-4

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra a Captain Britain and MI:13 első négy száma. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

3303249-9781846534072_1.jpg

Az MI:13 az angol titkosszolgálat egy osztálya, mint a James Bond féle Mi:6, csak ez szuperhősöket dolgoztat, és a Korona szuperképességű gonosztevői ellen vetik be őket. Már 1995-ben gondolkodott rajta a MARVEL kiadó, hogy a brit szuperhősökkel kezdjen valamit, de egészen a 2008-as nagy eventig, a Titkos Invázióig, nem igazán sikerült egy használható koncepciót találni. Akkor azonban amolyan tie-in sorozatként elindították, és az első 4 szám konkrétan az Invázió brit szálával foglalkozik. A sorozat alapja a MAX kiadós Wisdom sorozat karakterei (1.), amik ott történtek, illetve minden szuperhős, aki eredetileg angol (2.) és természetesen maga Britannia Kapitány (3.).

Az Invázió. A Skrullok nagyszabású évekig előkészített terve elkezdődött és a föld hőseit elkezdik egymás ellen fordítani és egyenként legyőzni. Elsősorban Amerikát vették célba, ott él a legtöbb hős ugye, de egy nagyobb csapat Angliába is elment, hogy a mágiát az uralmuk alá hajtsák.

Egyszerre támadják Londont és mennek Avalon (a mágikus föld ahol Britannia Kapitány is a képességeit szerezte, a legfőbb kapu a Másvilágra) ellen. Az első számok értelemszerűen egy új képregénynél a csapatösszevonások, de e sorozatnál ez nem megy könnyen. A Fekete Lovag a lakosokat védi egy doktornővel Faiza Husszein-nel mikor is egy Skrull fegyvertől a doktornő szuperképességeket szerez. Közben Spitfire, Britannia Kapitány, Pete Wisdom és Skrull John (a jelenlegi MI: 13, Pete vezetése alatt miután kiderült, hogy az eddigi főnökük egy Skrull volt) elindulnak Avalonba, hogy megakadályozzák az idegenek mágia elleni támadását. Az első rohamban Britannia Kapitány azonnal feláldozza magát, megjelenik az Excalibur, hogy megvédje Angliát, de a csapat maradéka nem méltó rá, hogy kihúzza a sziklából. Közben a Skrullok összeszedik az összes mágikus ereklyét és egy géppel „megkötik”. London ellen vonulnak, hogy végleg megtörjék a britteket. Eközben Pete Wisdom kiszabadítja Anglia összes bebörtönzött démonát és velük együtt Merlint is, aki a lánya megöléséért volt büntetésként bezárva, de a rabság ideje alatt sikerült leküzdenie az őrületet, és most a megmaradt mágiával, mert ő be volt zárva így az övét elvenni nem tudták a Skrullok, feltámasztja Britannia Kapitányt az Excalibur jogos örökösét. Miután így együtt sikerül legyőzni a Skrull invázió angliai szárnyát a hősök úgy döntenek, hogy együtt maradnak, hogy megvédjék Angliát minden külső és belső fenyegetéstől. Faiza doktornő lesz az Excalibur új "hordozója", és ő is belép a csapatba közéjük.

 

A csapat:

Britannia Kapitány: Merlin és lánya Roma örököse, Anglia és Másvilág bajnoka és védelmezője.

Black Knight: ex BosszúAngyal, Camelot lovagja az Ébenfa Kard viselője.

Spitfire: A Megszállók nevű II. Világháborús csapat tagja (Amerika Kapitány, Torpedó és az első Fáklya ugye?), egy mutáns szuperhős, akit megharapott egy vámpír azóta vámpírképességekre is szert tett.

Pete Wisdom: egy mutáns képességekkel megáldott „tündér” titkos ügynök.

Skrull John: egy föld és John Lennon imádó Skrull aki már évtizedekkel ezelőtt „átállt” és igazi hazájának a Földet tekinti.

Dr. Faiza Hussain: ex orvos, skrull szuperképességekkel, mágia immunitással/ellenállási képességgel.

 

Na az ötödik számtól ebbe a csapatba kerül bele a szintén angol származású Penge, a vámpírvadász.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr906991217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása