2014. november 03. 08:00 - doggfather

Blade #7

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra a Blade 7-es száma. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

108605-18117-108517-1-blade.jpg

Ez a szám ott veszi fel a történet fonalát ahol a múlt heti abbahagyta. Penge Londonba utazik, hogy többet tudjon meg a múltjáról, hogy megpróbálja kideríteni mi igaz abból amit Cross mondott, hogy ő az apja. Ahogy megérkezik először is fegyvert próbál meg venni, honnan a legkönnyebb? Vámpíroktól a vámpírölőt természetesen. Ahogy lecsap rájuk, rájön, hogy egy kézzel nem olyan egyszerű harcolni, de azért nem adja fel és az utolsó szívébe is karót döf, igaz csak másodjára találja el a szívét, Penge hibázik(?) pedig olyat nem szokott elkövetni.

Nem csak a jelenben, de a múltban is eljött Londonba ismét, sőt magával hozta a bandáját is, amit New Yorkban szerzett, akiket végigvonszolt egész Anglián, hogy vámpírokat öljenek, de akik a nője szerint, ezt már nem biztos, hogy meg akarják vagy tudják tenni.

Most. Egy templomban járunk, ahol egy papnak öltözött vámpír éppen a fény alá tartja a kezét, hagyja megégni egy kicsit, mikor egy segédje jön, hogy tájékoztassa, Penge Londonban van. Draconisnak hívják és évek óta vár, hogy a Fényjáró előkerüljön.

Akkor. Penge és segítői megölnek pár vámpírt akiknek Penge elmondja, hogy őt nem tudják megölni, ő halhatatlan, de mikor a csata után erre rákérdeznek követői azt állítja csupán a vámpírok megijesztésére találta ki és nem igaz.

Most. Penge próbál csinálni valamit a csonkkal, ami a bal kezén van, ideiglenes megoldásként egy karót erősít az alkarjára. Éppen végez, mikor Draconis rátöri az ablakot és azonnal meg akarja ölni, ádáz csata veszi kezdetét, Penge hiába szúrja szíven a karóval az se árt neki, így egy kézzel nem ellenfél pláne, hogy Draconis állítása szerint évtizedeken keresztül készült erre a csatára, hogy megölje őt, és tényleg tanulmányozta Pengét ismeri minden mozdulatát. A vámpírölő menekülni kényszerül egy boltban talál fegyvert, de a golyó sem fogja a vámpírt, de még csak el se tudja találni vele. Miután a boltból is kimenekült Draconis üldözi őt, Penge a hátára ugrik, és ismét karót döf a szívébe, de ezúttal is hatástalan. Penge felismeri, hogy vége, vesztett utoljára még megkérdezi, hogy sikerült elérnie, hogy semmi nem hat rá, mire elárulja, hogy vámpírsága első napja óta kis adagokban adagolja az ezüstöt, karót, szenteltvizet, hogy immunis legyen rá, ha eljön az alkalom, és láss csodát sikerrel járt. Penge azonban nem így mikor Draconis az ő szívébe döf karót, Penge elterül a sikátor kövén és meghal!!!

Akkor. Hónapok óta üldözik Anglia szerte a vámpírokat, démonokat egyéb sötét teremtményeket sikerrel, de egyikük elmondja Pengének, hogy jön majd valaki, egy Draconis nevű vámpír aki őt is megöli akkor is ha évek múlva történik.

Most. Egy hullaház hullazsákja nyílik ki, és Penge tér magához, valószínűleg a helyszínelők kihúzták a karót a szívéből mikor megtalálták. A zsebében megtalálja a vámpír nyakláncát, akit csak másodjára sikerült leszúrnia még a fegyverboltban, egy mágikus amulett lehet ami megvédi a vámpírokat a haláltól így élhette túl ő is a karót. E "csel" alapján úgy gondolja, hogy legközelebb az esélyek neki fognak kedvezni, mert, hogy lesz legközelebb Draconis-szal abban biztos...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr156708265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása