2014. szeptember 29. 08:00 - doggfather

Blade #2

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra a Blade 2-es száma. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

153857-18117-108522-2-blade.jpg

A Nemzeti Védelmi Központ folyosóin kezd a történet ahol Lucas Cross egy emberével tárgyal egy ősi vámpírlegenda fordításáról, ami egy „messiás” próféciája.

Váltás. Latvériában Penge egy csapat vámpíron ütött rajta valamikor a múltban. Legalábbis Fátum Doktor (Doctor Doom, az F4 ellensége) ezt próbálja elmondani neki, de ő erre egyáltalán nem emlékszik. Fátum emlékszik arra, hogy mi történt az anyjával, mintha az ő szemén keresztül látná, hogy mi történt. Az a furcsa a történetben, hogy Penge a jelen Pengéje volt az emlékben, ugyanabban a ruhában, ugyan azokkal a fegyverekkel, sőt még a friss sebhelye is megvolt.

Váltás. 24 órával korábban Penge még New Yorkban egy vámpírcirkuszon végzett „takarítást”. Ekkor szerezte az arcán lévő vágást is, egy vámpír karmától. A távolból egy Fátumrobot figyeli és azt a parancsot kapja, hogy vigye Ericet Latvériába. Mikor az utolsó vámpírral végez, négy robot veszi körül, hogy a mesterük elé vigyék, de ez neki nem igazán tetszik. Miután mind a négyet ártalmatlanítja (e robotok olyan kemények általában, hogy egyet is csak a komplett Fantasztikus Négyes tud legyűrni) úgy dönt, csak utána néz, hogy miért is akasztották össze a bajszukat Fátummal. A kastélyába könnyen bejut, de a Doktor már sokkal nehezebb eset, ahogy belép azonnal lefagyasztja egy varázsigével, ugyanis Penge éppen eléggé vámpír ahhoz, hogy az ellenük jó bűbájok hassanak ellene is. Így, hogy végre a színe elé járult Fátum elmondja neki, hogy azt akarta megbeszélni vele, mikor megmentette a vele terhes anyját a vámpíroktól ugyan ilyen sebbel az arcán. Penge továbbra is azt állítja, hogy nem járt előtte az országban sem. Fátum erre visszaküldi az időben őt mondván, hogy mindenképpen ott a helye, ha egyszer neki emlékei vannak róla. Cserébe azonban ő is felajánlja segítségét Pengének.

Váltás. A múltban Penge betör a kastélyba, megkeresi a börtönt, és Fátum anyját. Azonban ott csupán egy férfit talál, aki kiszabadításáért cserébe útba igazítja. Mikor megtalálja, kiderül, hogy a cigányasszony már várt rá, tudta, hogy jönni fog, hiszen látja a jövőt. Penge eredeti ötlet az volt, hogy amint meglátja, a nőt megöli, hogy Fátum meg se születhessen, de a vámpírok, akik körülveszik, a terve megváltoztatására kényszerítik. Ahogy végeznek az összessel, és elindulnak, kiderül, hogy akit kiszabadított Lucas Cross volt.

Váltás. Penge visszatér a jelenbe és éppen neki esne Fátumnak mikor az egy elixírt ajánl neki ami a vámpírok vérszomját csillapítja, sőt egészen képes el is mulasztani. Nem tudjuk, hogy mi történhetett.

Prológus. Penge ismét Amerikában, éppen a reptéri vámnál, akik megkérdezik, van e valami, amit be akar hozni az országban és a táskájában az elixír üvegcséjét látjuk meg.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr176708233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása