2014. augusztus 11. 08:20 - doggfather

(MAX) Blade #2

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra a (MAX) Blade 2-es száma. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

1443322-blade2a.jpg

Az előző posztban írtam, hogy az új sorozat készítőiről (író, rajzoló) is lesz pár mondat legközelebb, szóval, íme:

Christopher Hinz elsősorban sci-fi íróként ismert, ez majd a sorozaton is meglátszik, illetve már az első számban megjelenő vámpír plazma is arra enged következtetni, hogy itt a vámpírok nem horror, dark vagy goth figurák hanem sci-fi szereplők lesznek. Hinz Dolgozott mind a DC mind a Marvelnél is, olyan képregényeket írt, mint a Gemini Blood, Star Trek, vagy ezt a Penge sorozatot is ő jegyzi végig.

Steve Pugh rajzolt a DC-nek is ( Animal Man, Hellbrazer, Superman), a Marvelnél is (Invaders, Doom 2099, Hellstorm, ugye ez a Penge sorozat), illetve a Dark Horse-nál is megfordult.

A sorozat borítóit, címlapjait végig Tim Bradstreet rajzolta és nagyon stílusosan. Őt Megtorló és Hellblazer borítókról lehet ismerni elsősorban. E második szám borítóján Penge és Whistler szerepel.

Ez a rész egy visszatekintéssel kezdődik, egy felfedezőt megharapott egy vámpír, még 1492-ben, Spanyolországban. Az a felfedező behajózott, és bár eltelt 500 év még mindig él az újvilágban, de a régi szokásait nem tudta levetkőzni a mai napig sem. A szám kezdetén éppen egy étteremben tör rá egy ártatlan családra. Az étterem a sajátja, és a személyzet is vámpír. Penge ekkor robban be és azonnal elkezdi legyilkolni a vérszívókat. Egy telefonhívásra azonban vámpír rohamosztagosok lepik el a termet, kicsit a Farkasfalkára hasonlítanak a Penge II-ből (ismét egy mozzanat, amit a filmből emeltek át a képregényben, ilyesmit már az első részben is olvashattunk, láthattunk). Penge nehezen, de áttör rajtuk és az étterem hátsó részében szembetalálkozik azzal a szörnnyel, aki az első számban megmentette a nőt. Már éppen ráugrana, de az elmenekül előle.

Váltás. Egy parkban a frissen megismert 2 cégvezető találkozik egy deszkás tinédzserfiúnak kinéző idegennel, aki egy furcsa teszt részeként hasba vágja egyiküket…

Penge visszatér Rosa nevű ismerőséhez ahol éppen a csata után elsősegélyben részesítik őt, miközben a múltkor kapott könyvet tanulmányozza a barátja.

Váltás. Egy vámpírcsapat éppen egy fiatalt vámpírt(!) fogyaszt a vezetőjük egy bizonyos Cilla Királynő. Nem közönséges vámpír, szárnyai vannak, és a Fényjárót akarja megtenni királynak maga mellé, aminek a csatlósai nem igazán örülnek.

Váltás. Penge egy másik segítőjénél, egy fegyverkészítőnél éppen a készleteit frissíti fel. A segítő egy kardot ajánl a figyelmébe, de penge majdnem megveri, és megismétli, hogy nem fog többet kardot használni. (és tényleg eddig csak kézifegyverekkel ölte a vámpírokat ebben a két számban) Kiderül, hogy a segítőnek egy fegyverboltja van, ugyanis a kamerákon keresztül látni, hogy éppen benyit valaki, az első számban megismert nő Susan az, aki valamilyen fegyvert jött vásárolni a megtámadása után. A vásárlás után ki is próbálja a lőtéren, és meghívja Pengét vacsorára.

Kiderül, hogy a deszkás fiatalember maga is vámpír és igen magas rangú egyébként, éppen kiadott egy Penge likvidálásáról szóló parancsot.

Penge egy temetőben van ahol egy halott nő szelleméhez beszél, a nő Yathaela Marcoule, és érzi, hogy Penge a lelkiismeret furdalás miatt jött hozzá, hogy egy másik nő lépett be az életébe. Penge elmeséli, hogy a nő teljesen más mint ő, és, hogy ettől függetlenül még lehetnek együtt, mikor hirtelen Penge felébred, és kiderül, hogy a beszélgetést a szellemmel a temetőben csupán álmodta(?).

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr706515607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása