2014. április 28. 08:00 - doggfather

Blade: Crescent City Blues

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra a Blade: Crescent City Blues című one-shot-ja. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

1_11.jpg

A múlt heti, mondjuk ki gyenge, újranyomás után egy nagyon jó egyrészest adtak ki a Marvelnél. A borítón lévő #1 senkit ne tévesszen meg, nem egy új sorozat első száma sajnos, "csak" egy 40 oldalas komplett történetről lesz szó ma.

Szakad az eső, Penge a múlton töpreng, hogy régen minden másmilyen volt, éltek a bajtársai, akik a barátai is voltak. Egymásra is tudtak vigyázni nem kellett mindent magának csinálnia. Volt barátnője, akiért érdemes volt élnie. Mostanra ő maradt az utolsó vámpírvadász. Valaki, aki mára legenda a vámpírok között. Valaki, akivel a vámpírok riogatják egymást. Hálás, de nagyon magányos szerep az övé.

Ezekben a percekben is egy elhagyatott New Yorki lakásban várja, hogy a vámpírok megtalálják, ugyanis nyomozása során a városi maffia és a vámpírok valamiféle kapcsolatba kerültek, és pár hullát hagyott hátra miközben kutatott, hogy ha kell őt is megtalálják a vérszívók. Meg is támadják nemsokára, el is intéz közülük párat. Az utolsót azonban életben tartja, hogy ki tudja kérdezni mégis ki, irányítja a vámpírokat ez idő tájt, és a válasz után, természetesen, megöli azt is, aki köpött neki. Az utasításokat pedig nem más, mint Deacon Frost adja. Frost pedig azt jelenti, hogy New Orleans-ba kell, menjen.

Váltás. Két nőt vámpírok támadnak meg egy sikátorban.

Váltás. Penge már New Orleans utcáin kutat Frost után, a vámpír után, aki megharapta az anyját, mikor vele volt terhes. A vámpír, aki miatt harcol a vámpírok ellen, aki miatt öli őket egész életében. Miközben visszaemlékszik a közös múltjukra a múlt heti történetet idézi fel, és megkérdőjelezi, hogy Frost volt-e aki démoni erőket szerzett volna a saját sorozatában lévő találkozásukkor.

Ahogy keresgél a városban, megtalálja Voodoo Testvért, aki nem úgy tudja, hogy Frost bűnözőket irányítana, inkább csak egy családot igázott le. Voodoo Testvér egy varázsló aki egész New Orleans-t védi a rossz varázslatoktól, elsősorban Marie Laveau papnőtől aki Strange doki szerint igen veszélyes ember. Mivel ez a nyom nem segített Pengének így magának kell a csali szerepét betöltenie, átöltözik, és meg is támadják nemsokára. Miközben harcol, észreveszi, hogy Hannibal King lépett mögé, akiről úgy tudjuk, hogy meghalt a Nightstalkers utolsó számában. Kiderül azonban, hogy se ő se Frank Drake nem haltak meg, bár Drake igen rossz passzban van az óta is. King ismét kiváltotta a magánnyomozói engedélyét, megpróbál visszatérni a régi életébe, most is egy ügyön dolgozik úgy jutott ide. Az érdekesség, hogy a megbízója nem más, mint Safron, Penge régi barátnője, aki találkozott Frost-tal, mikor itt dolgozott a városban és ő hívta King-et.

Másnap, miközben King a szállodában pihen, Penge felkeresi Safront aki bemutatja neki a főnökét.

Váltás. Voodoo Testvért éppen munka közben támadja meg egy csapat vámpír, mint fő ellenfele új szövetségesei.

King ébredésével újra nyomozni kezdenek, Frost állítólagos emberi segítségei után. Csak megfigyelik őket, még akkor is mikor a háború éppen a szemük előtt zajlik, még akkor is csak figyelnek, bár King mentené a civileket, de Penge visszafogja, mondván, hogy segíteni nem tudnak, de értékes információt szerezhetnek a csata túlélőitől. A menekülő vámpírokat követve eljutnak egy hajóra, de mikor be akarnának menni Pengére egy csapat vámpír ugrik rá, King-et pedig foghagymás hálóval fogják el. Miközben szépen összecsomagolják őket, kiderül, hogy Maria Laveau is itt van, és fogva tartja Voodoo-t. Ekkor megjelenik Frost is, aki eddig a háttérből irányította csak a dolgokat, de mostanra övé lett az egész város.

Hiába vannak megkötözve mindannyian, Pengének sikerül kiszabadulnia, sőt King-et és a varázslót is kisegíti a bajból. Ezután a csata két szintéren folyik. A varázslók is megütköznek, illetve King és Penge a vámpírok után vetik magukat, és sikerül Frost-ot ismét megfutamodásra kényszeríteniük. A csata hevében Frost elárulja, hogy az utolsó találkozásukkor nem vele találkozott Penge igazából, hanem Frost egy doppelgangerével, másolatával.

 

Ez az egyrészes igazán jól sikerült azt kell, mondjam, megválaszolt több kérdést ami már évek óta nem került lezárásra, összefoglalta Penge történetét, és új irányt is tudott adni neki. Soha rosszabb Penge képregényt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr365984900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása