2014. március 24. 08:00 - doggfather

Blade: The Vampire-Hunter #8

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra a Blade: The Vampire-Hunter 8-as száma. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

 Blade_The_Vampire_Hunter_Vol_1_8.jpg

A szám borítója érdekességeket ígér, hiszen legutóbb Penge rájön, hogy Morbius segítségét kell kérnie Bible John megmentéséhez, de a borítón versus szerepel!

Útban a kórház felé ezt a kettősséget Penge át is gondolja, mégis késsel támadja meg Morbiust, hogy segítségét kérje. Ha valaki nem tudná Morbius egy tudományos kísérlet áldozata, nem igazi vámpír, nem valami misztikus úton jött létre, „egyszerű” balesete volt. Mikor mindezzel a doki szembesíti is Penge hangnemet is vált és a megkéri őt, nem fenyegeti. Kiderül, hogy Bible John-t nagyon szigorúan őrzik, és mikor szállítható állapotba kerül, azonnal elviszik abba a pszichiátriai kórházba ahonnan megszökött. Penge mégis be akar jutni hozzá, hogy ne legyen egyedül, ha esetleg belehalna a Frost okozta sérülésekbe, illetve ha magához tér el tudja mondani, hogy miért is támadhatta meg, illetve mit értett azon, hogy egyfajta vámpíristenné tud, akar változni.

Váltás. Mindenhonnan rengeteg cső lóg ki és be John testébe, de közben ő nem tud nyugodtan pihenni, mindenféle látomások gyötrik, amikben látja New York városát égni Dracula miatt, és Frank Drake és Hannibal King lelke a Limboban szenved. Ekkor érkezik Penge, aki felrázza őt rémálmából. Elmondja neki, hogy az amulettel a kezében Frost-nak még fel kell áldoznia egy gyermeket, de azután itt a világvége. Miközben küzdött vele letépett egy darabot a ruhájából annak a rezgéseit már tudja Penge követni a varázsgömb-radarral amit John adott neki még régebben.

Váltás. Egy vágóhídon Frost a gyermeket hurcolja maga után, miközben elmondja neki, hogy mi fog most következni.

Váltás. Penge a motorját készíti fel, éppen a „radart” élesíti, mikor Morbius érkezik mellé, és felajánlja a segítségét. Elmondja, hogy miután elhagyták a kórtermet ő visszament és beszélt Bible John-nal, és megígérte neki, hogy Penge segítségére lesz.

Váltás. Ismét a mészárszéken Deacon Frost éppen a rituálét készíti elő, már éppen lesújtana, mikor Morbius elragadja tőle a gyereket, és pengével megtámadják. Frost gyorsan átváltozik a démonná, aki könnyedén gyűri le az ellenfeleit. Mégis Pengéék ketten vannak, így sikerül leszúrnia Frost-ot, de ekkor már késő, és Nezaral a vámpíristent megidézték, az utolsó áldozatára vár. Ám a gyermek nincs az áldozati körben ellenben Frost-ot pont oda szögezte Penge a kardjával. Nezaral le is súlyt Frostra és elnyeli őt, de a varázslatot senki nem fejezte be, így visszatér ahonnan jött, nincs ami a földön tartsa.

A gyerek túlélte, úgy néz ki Penge és Morbius barátsága először kapcsolatuk során tényleg barátságnak nevezhető.

Váltás. John felriad álmából és rájön, hogy Drake és King nem haltak meg, valahol még mindig élnek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr395843047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása