2014. április 07. 08:00 - doggfather

Blade: The Vampire-Hunter #10

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra a Blade: The Vampire-Hunter 10-es száma. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

Blade_The_Vampire_Hunter_Vol_1_10.jpg

Elég brutális címlappal kezd ez a szám. Dracula nyer, mindenki meghal és vége. Főleg, ha tekintetbe vesszük, hogy ezzel a számmal tényleg vége van Penge első saját sorozatának, 10 számot élt meg összesen.

Hogy még jobban fokozzák, az első oldalon rögtön a lángba borult New York-ot látjuk, a szabadságszobor tetején egy baljós figura kifejezi, hogy az ő kívánságának megfelelően történnek a dolgok végre. A második oldalon kiderül, hogy ez a valaki pedig nem más, mint a vámpírok ura, Dracula. Végigrepül az égbolton, megszemléli a pusztulást, amit hozott.

Hirtelen felébred John Carik, a mellette álló Morbius megnyugtatja, hogy mindössze csak álmodott, nem a valóság, hogy Dracula elpusztította a várost. John még mindig otthon lábadozik, ahova Penge szöktette a kórházból, hogy nyugodt körülmények között tudjon meghalni, ugyanis Morbius szerint nem volt esélye a túlélésre. Most azonban, bár orvosilag nem tudja megmagyarázni, hogy lehetséges, de úgy tűnik, hogy mégis túléli.

Váltás. penge lakásában éppen átöltözik, hogy utána nézzen john lázálmainak hátha mégis van benne valami igazság, mikor megtámadják, egészen pontosan Julia (a házinéni) frissen beköltözött lánya az aki Pengét nézte betörőnek. Pár utcával lejjebb pont Juliába botlik, és hazakíséri mondván, hogy késő, és sötét az utca ilyenkor egy ártatlan asszonynak. Feltűnik a múlt számból ismerős páncélos lovag, Crossbow akinek szándékai még mindig nem tiszták.

Váltás. Penge utána néz John utasítása szerint a Chrysler Building 13. emeletének. Az első szobákban nem talál semmit, csak egyértelmű jeleket, hogy senki nem járt arra évek óta, de mikor tovább keresgél egy furcsa műszerekkel teli labort talál, a Postmortem Projekt laboratóriumát. Egy furcsa, és valószínűleg őrült kiborg doktorral találkozik, aki azonnal megtámadja, azt hiszi, hogy a támogatójuk küldte, hogy beszüntesse a kutatást mellyel egy erősebb új vámpírfajt akarnak kialakítani. Perverz módon technikai eszközökkel akarták elérni a halhatatlanságot, de ezek a részek könnyen sérülnek, és Penge el is pusztítja támadóját.

Váltás. Dracula monitorokon keresztül figyelte a harcot.

Az utolsó oldalon Pengét látjuk, amint a távolba kémlel.

És ezzel a résszel, mint a poszt elején írtam vége Penge első sorozatának. A vége a sorozatnak nem megfelelő kifejezés, inkább a félbeszakadt, mert több kérdést hagy nyitva, mint amit sikerült megválaszolnia (csak pár példa: Mi van King és Drake „halálával”? Ki vagy mi az a Crossbow? Mi Dracula terve? Mi lesz John felépülésével?), még 2 részt biztosan terveztek, de ez sose jött ki.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr315879860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása