2014. március 03. 08:00 - doggfather

Blade: The Vampire-Hunter #5

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra a Blade: The Vampire-Hunter 5-ös száma. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

blade_00.JPG

Ott hagytuk abba, hogy Varnae vámpírúr szellemét igyekeznek a követői megidézni, és Penge testét szánják a saját elpusztított teste helyett neki.

Egy drogos prostival kezd ez a szám, az egyik emberi szolgája a vámpíroknak, akik segítettek Pengét legyűrni a legutóbb. Visszaemlékszik arra, hogy eddig a pontig tetszett neki ez az élet, nem zavarta, hogy mindenki csak kihasználja, de az, hogy látja visszatérni a halálból ezt a valamit már neki is sok. Miközben tehát Varnae lelke megpróbálja elfoglalni Penge testét ő Bible John-nal keveredik vitába, hogy tényleg ez-e az a jobb lett, amit neki ígértek, ezt szerette volna mindig élni, amit most él?

Penge eközben kiszabadítja magát, de nem elszökik, hanem szembeszáll Varnae alattvalóival, akiknek ironikus módon maga Varnae mondja azt, hogy nem bánthatják, elvégre mégis ő akarja a testét használni. Az emberi szolgákkal nincs különösebb baja, de a vámpírok már nehezebb kérdés, sajnos létszámfölényben vannak. Miközben a boszorkánynő kioktatja Pengét, hogy nem szabadott volna sose a környékre jönnie, addig két vámpírja megtámadják. Ekkor azonban a prosti odadobja a kardját, így már nem fegyvertelen többi a vámpírvadász. Le is szúrja az egyiket, miközben a másik őt támadja meg, az utcalánynak pedig vérét veszik, az árulást nem büntethetik kevesebbel. Karcsata közben Penge érzi, hogy folyamatosan gyengül, John elmondja neki, hogy valamilyen gáz van a levegőben ezt sikerül meggyújtani, és a szikráktól a vámpírok is tüzet fognak, miközben az épület is felrobban. A napfény és a tűz elől a vámpírok elmenekülnek, Penge sikeresen kiszabadítja John-t.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr695820971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása