2014. február 03. 08:00 - doggfather

Blade: The Vampire-Hunter #1

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra a Blade: The Vampire-Hunter 1-es száma. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

00.JPG

És igen, a várva várt első szám, végre, harminc évvel az első megjelenése után végre elkezdődik Penge első saját sorozata amiben ő egyedül a címszereplő! Alaposan bele kellene gondolni, hogy van-e olyan képregényhős aki ennél többet várt egy saját sorozatra?!

A sorozat első száma, de nem szabad elfeledni, hogy eddig is szerepelt valahol a vámpírvadász, mégpedig a Nightstalkers csapatban, erről „emlékszik meg” az első oldalakon. Mégpedig egy furcsa, szőke szemüveges, tagbaszakadt agyontetovált férfi szemén keresztül, aki látomásán keresztül azt nézi, hogy Penge éppen, hogy éli túl azt a robbanást, amiben az Éjcserkészek eltűntek. Egy hirtelen villanással azonban a vámpírok ura kerül a szem elé, amitől szinte kirobban a révületből, ekkor derül ki, hogy egy ápoltról van szó, a szőke egy diliházban van. Az egyik őrt sikerül leütnie és kiszabadul. A neve professzor John Carik vagyis Bible John és nem tetoválások, hanem a bőrébe karcoltak azok a szimbólumok, amiket visel.

Váltás. New York, Penge éppen kicsomagol az új lakásában, és megismerjük a házinénijét (Julia Suarez-t) is, aki épen sütivel kedveskedik neki, hogy kicsit megismerhesse. Kiderül, hogy egy újságíró már keresi őt, de letagadtatja magát, nem akar vele beszélni.  

Egy másik helyszínen egy titokzatos férfi éppen Dracula visszatérését készíti elő a testvéreivel, és nővéreivel. Ő Lord Varnae egyik hűbérese, és a grófot végleg el akarja pusztítani.

Másnap reggel Penge éppen kószál az utcákon, mikor egy csavargó megszólítja, kiderül, hogy Bible John az, aki rá akarja venni, hogy ne hagyjon fel a vámpírok üldözésével. Mivel nem áll kötélnek azonnal, így otthagyja, de ad neki egy ajándékot, egy ősi boszorkány gömböt/radart. Penge a lakásában sikeresen meggyőzi magát, hogy nem hagyhatja abba a munkát, és a vámpírvadász visszatér!

 11.JPG

A motorra szerelte a gömböt és azzal kezdi pásztázni az utakat hátha valami okkult ellenfélre, bukkan. Sajnos azonban túl hamar sikerül megtalálnia, amit keresett, egy csapat klónozott vámpírszörnyet, és Varnae szolgálóját, aki az egészet vezeti. Rövid, de igen véres csatában sikeresen legyőzi, sőt a nyakát is elvágja, mielőtt el kell menekülnie.

Váltás. Egy Rhode Island-i terepen egy idegen nő éppen megtalál valamit, illetve lehet, hogy éppen őt találják meg:

23.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr575788731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása