2014. január 20. 08:00 - doggfather

Nightstalkers #17

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra a Nightstalkers 17-es száma. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

night_00_1.JPG

Ott folytatjuk, hogy Dracula felesége, gyerekének anyja érkezett a csapathoz, és Pengét keresi. Hannibal igen nehezen viseli a találkozást, azonnal rátámad, felélednek a Dracula iránti ellenérzései, de a Strange-szellem felszólítja Drake-et, és Pengét, hogy állítsák meg, mert segíteniük kell a nőnek. Penge majdnem megöli Hannibalt, hiszen értelmezése szerint egy ártatlan nőt támadt meg, akinek a gyerekét rabolták el, ami kísértetiesen emlékezteti a saját történetére is. Gyorsan összefoglalják az új olvasóknak Janus (Dracula fia) történetét, miszerint Dracula fiaként először vele, majd angyalként ellene harcolt, de a gróf halála óta normális életet élt, míg el nem rabolták az anyjától. Az is világos, hogy miért a HYDRA okkult tagozata a DOA a vére, dns-e segítségével egy szuper vámpírsereget akarnak létrehozni. 

Váltás. Salome a sötétség asszonya érzékeli, hogy valami változás történt, hogy a sötétség hercege visszatért, de legalábbis erejét megidézték valamilyen formában.

Váltás. a DOA laborban kitört az új vámpírfaj első képviselője, Bloodstorm, és azonnal pusztításba kezdett, először alkotóit ölte meg. Először puszta kézzel, majd a Frank Drake-től lopott fegyverrel gyilkol le mindenkit. Ahogy végez el is menekül.

Váltás. Strange-szellem elmagyarázza, hogy ő volt aki idevezette a nőt, ő volt aki minden Nightstalkers tagot visszacsábított a szállásukra, mert együtt kell működjenek ebben az esetben, legalább még egyszer utoljára. A manipulálásukat finoman szólva is nehezen nyelik le, igazából nem is sikerül. A végén azonban csak elindulnának együtt, hogy megkeressék az okkult világ válságát, de Penge a nőt választja, neki segít megtalálni az elrabolt gyerekét.

Strange-szellem ismét elmegy a DOA laborba ahol nem találja se a Dracula klónt, se Drake fegyverét, így ismét stratégiát kell váltsanak.

Penge közben elkezdi magányos nyomozását Janus után, azon a helyen ahol az anyja szerint eltűnt. Miután, csak úgy finoman, Pengésen beszélt az igazgatóval kinn az üzlet előtt megtámadja három ember, de ez kevés ellene, miután lerendezte őket bevallják, hogy ki bérelte fel őket, és hol találja meg őt. Sőt a vezetőjük "felajánlja", hogy el is viszi Pengét hozzá, egészen pontosan a Kennedy repülőtérre. Miközben haladnak a gép felé kiderül, hogy elindult, Penge fel akar kapaszkodni a mozgó repülőre, közben kiesik a kocsiból, de csak felér. Fenn a gépen kiderül, hogy akit keres nem más, mint Taj Nital, a régi bajtárs még Quincy Harker Draculát üldöző csapatából, aki, most úgy tűnik maga is vámpír lett...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr55750355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása