2013. október 21. 08:00 - doggfather

Nightstalkers #7

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra a Nightstalkers 7-es száma. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

1_4.JPG

A képregény borítója alapján visszatér a Szellemlovas. Tekintetbe véve, hogy az utóbbi két számban a Megtorló volt a vendég, a sorozatot magát Dr. Strange és a Szellemlovas vezette fel, és még csak a 7-es számnál járunk azt kell mondjam, hogy a Nightstalkers képregény nem fogyhatott túl jól, hogy ennyi vendég kell bele. Nem árt ugye hozzá előismeretként a Tomb of Dracula sorozat ami vagy 10 éve befejeződött, illetve nem is a tipikusan Marvel szuperhősös képregényről van szó.

De lássuk a konkrét számot.

Johann Bessler nevű ismeretlennel nyitunk aki egy fából készült kereket forgat, illetve éppen ezt próbálja befedni, mert vendégeket vár, valakiket akiknek el akarja adni a furcsa külsejű szerkezetet. Egy testvérpár érkezik, hogy megtekintsék, a férfi tagot beleveti a szerkezetbe ami el is nyeli ekkor derül ki, hogy Johann Bessler csupán egy démon álcája akinek a Démonok Ura adta ezt a kereket, hogy forgassa és előbb utóbb visszakapja az eredeti alakját, de addig folyamatosan változni fog. A férfi megölése után a nővérre támad, és gyorsan el is kapja őt is és a kerékhez cipeli amiben démonok laknak, és aminek mindig forognia kell. A kerékhez ami mindig éhes.

Egy templomban vagyunk ahol éppen Hannibal King keres megváltást bűneire. Próbál meghalni, nem bírja már a szenvedést, most éppen egy szent tűzbe veti bele magát, de ezt is túléli. Frank Drake mellette van, bár nem érti, hogy miért akar meghalni, holott ismeri évek óta. Hirtelen a Szellemlovas tűnik fel, és úgy néz ki segít King-nek a szenvedéseiben...

Közben a Cambridge Múzeumban egy őr szemtanúja lesz amint Penge éppen ellopni egy régi páncélt mikor az adóvevője megszólal és Drake segítségül hívja. Ugyanis míg King akarja, hogy a Szellemlovas megbüntesse, szenvedni akar a bűnei miatt addig Drake meg akarja menteni a barátját. Ádáz csata veszi kezdetét kettejük között melyhez nemsokára Penge is csatlakozik. Éppen lesújtana a Lovasra, mikor King megmenti őt. Szellemlovas elmondja nekik, hogy továbbra is szükség van Lilith boszorkány ellen mindannyiukra így őt sem lehet megölni ezt nagy nehezen, de Penge is elfogadja. Elmondja, hogy egy újabb démon ellen kéri a segítségüket.

Visszatérünk a démonhoz aki éppen emberbőrt húz magára, hogy elrejtőzhessen. A tetőn ereszkedik alá az Éjcserkészek csapatának kétharmada, Drake pedig a Szellemlovassal keríti be elölről a házat. A démon éppen elindulna levegőzni, mikor rátörnek.

2_2.JPG

Kegyetlen harc kerekedik, melyben a démon hallucinációt küld rájuk King-et bezárja a kerékbe, ott felfedezi, hogy több ártatlan ember van még benne. Szellemlovas elüldözi a démont, Penge szétzúzza a kereket, így sikerült megmenteni a legfrissebb áldozatokat.

Pörgős, akciódús szám volt, és ha nem elég akkor a következőben Morbius lesz a vendég!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr705547548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása