2013. május 13. 08:00 - doggfather

The Tomb of Dracula #58

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra a "The Tomb of Dracula" 58-as száma. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

TombofDracula58-00-FC.JPG

Ahogy a cím is sugallja egy igen különleges szám következik, hiszen ebben Penge egyedül küzd. Se Harker banda, se Hannibal King. Társak, barátok nélkül.

Nagyon jó kép a belső címlap is:

TombofDracula58-01.JPG

Egy Bostoni toronyházban vagyunk, ahol Penge és barátnője éppen arról beszélgetnek,  hogy mit is csináljon az életével miután sikerült megölnie a vámpírt akit egész életében üldözött?! Röviden elmeséli az életét, hogy születésétől kereste Deacon Frost-ot és most miután megölte egyszerűen üres az élete.

Közben a Bostoni Kórházban fekszik egy nő aki vámpír, mellette ül a férje Musanda, és az orvosa akik a megoldáson gondolkoznak, hogy mit lehet tenni ebben az esetben. Mivel semmi nem jut eszükbe, így hívnak egy szakembert, Rachel Van Helsing-et. Miközben beszélgetnek, kiderül, hogy a férjet már mi is ismerjük egyszer megküzdött Draculával Penge oldalán. 

Vissza Pengéék lakására, csöngetnek, és Musanda jött, elmondja, hogy Rachel adta meg a címét. Miután összefoglalja, hogy mi az oka megérkezésének Penge felkerekedik, hogy segítsen neki, mire a kórházba érnek a felesége elszabadult, és rátámadt az orvosára, Penge azonnal meg akarja ölni, de Musanda rákiált, hogy ne tegye. Pengét a falhoz kenik, de Lorraine (a vámpírfeleség) azonnal el is ájul. Rachel elmagyarázza, hogy nem tipikus vámpírral állnak szemben a hold hozza elő az erejét. Nem igazi vámpír, csupán egy vámpír valahogy osztozik a teste és elméje felett, nem őt, hanem a vámpírt kell megölniük és megmenekülhet.

Penge kap egy radart Quincy Harkertől ami a vámpírokat jelzi. Ki is próbálja és kiderül,  hogy 4 mérföldön belül a szerkezet tökéletesen működik. A következő éjszaka ki is próbálják. Lorraine felkel az ágyából és elhagyja a kórházat Penge és Musanda követik őt motoron. Sajnos egy autó azonban leszorítja őket, egyenesen be az óceánba, így elvesztik a nyomát, nem tudják követni. Hazamennek gondolkodni, ahol Musanda azt mondja Pengének, hogy elvégre mindig is ő volt a csapat esze(!!), így tényleg fel is rémlik valami benne, ismét elindulnak, vissza ahhoz a parthoz ahol a tengerbe zuhantak. Ezúttal direkt ugranak le a mélybe. Miközben a világítótorony felé úsznak Penge azon gondolkodik, hogy képes lesz megölni barátja feleségét, ha a sors úgy hozza, egyáltalán képes e még vámpírt ölni azután, hogy a küldetésének vége van? Mikor megérkeznek szembe találjuk magukat Lorraine-nel, Penge azonnal le is szúrja, felkapják és elviszik, hogy ne találkozzanak az igazi vámpírral és bíznak benne, hogy nem ölték meg az asszonyt. Otthon Penge kihúzza belőle a karót, azonnal feléled, de vissza is változik emberré és el is alszik. Penge elmagyarázza, hogy éjszaka meg lehet ölni a vámpír felét, de a hajnallal az ember visszajön arra kell figyelni, hogy akkorra ne legyen halott, mint vámpír.

Ekkor egy vámpír tör be az ablakon aki elmondja, hogy Pengének igaza volt, övé az asszony, és mivel Penge elvette tőle, így most eljött, hogy elvegye Penge asszonyát. Rövid de brutális harcban Penge legyőzi a vámpírt és meg is öli.

TombofDracula58-21.JPG

Nagyon jó szám volt, talán a legjobb az eddigi összes közül. Bele lehet lapozni természetesen ebbe is erre.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr185292383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása