2013. január 21. 08:00 - doggfather

The Tomb of Dracula #30

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra a "The Tomb of Dracula" 30-as száma. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

ToD30-00.JPG

Penge ismét a címlapon! A #29-ben a 28-as történetet folytatták, abban Penge ismét nem szerepelt, de az azt követőben ismét benne van, sőt, mint láthatjátok címlapon is van.

A képregény érdekes képpel kezdődik, hiszen Dracula egy temetőben áll, és egy sírral beszélget, holott ugye ő nem képes meghalni. Hogy kihez beszél? Shiela-hoz aki meghalt a 29-es számban. Kiderül, hogy a gróf csak érezhetett valamit a halandó nő iránt, hiszen nem tudja elengedni, de azzal megy el a sírtól, hogy jön egy új nap, és tovább kell lépni. Shiela-nak pedig azt a békét kívánja amiben életében sajnos nem volt része.

Dracula hazamegy a kastélyába, de nem tud napirendre térni a halál felett, holott életének ötszáz éve alatt látott már egy-két halált, és elkezdi írni a "memoárjait", hátha segítenek neki feldolgozni a történteket.

Visszaemlékszik egy másik nőre Németországból (Lyza Strang), aki szintén szerette őt, aki a férje helyett is őt választotta volna állítása szerint. Dracula el is indul, hogy megölje a férjet, miután megteszi azonnal megtámadják, kiderül, hogy Lyza boszorkány, és kitervelte az egészet, Draculát használta fel a férje elintézéséhez. Ám nem azért, mert Draculával, hanem, mert Bismarck-kal akart lenni, de ő azonnal kidobta. Ekkor Dracula vámpírt csinált belőle, de még abban az évben megölte őt Abraham Van Helsing.

Ezután egy másik emlékét jegyzi le, melyben Melanie Knight szerepel, aki egy vak kislány volt csupán. Egy kislány akinek az apja elvesztette a munkáját. Dracula éppen akkor sétált el a ház előtt, és találkozott a kislánnyal, mikor a szülei benn veszekedtek, hogy mitévők legyenek ebben a helyzetben, és a vita hevében az apja lelövi az anyját. Dracula akkora haragra gerjed, hogy megöli a gyerek apját. A gyerek pedig nekirohan a grófnak, őt kezdi átkozni, Dracula érthetetlen módon nem érti, hogy miért átkozzák, nem érti, hogy a lány szerette az apját.

Egy harmadik eset is eszébe jut a halálok közül amit látott életében, ez pedig Kínában történt, 1968-ban mikor ott élt. Az ottani "ágyasa" egy vendéget jelentett be neki akinek ajánlata van a gróf számára, és ez a vendég pedig Penge! Az ajánlat pedig segítséget takart, Penge és csapata dolgozni akart a vámpíroknak, elsősorban Draculának, hogy könnyebben ki tudja építeni a "birodalmát". Draculának tetszik az ötlet, el is kíséri Pengét, hogy megismerje a társait. Mikor odaérnek kiderül, hogy Penge átverte a grófot és azonnal megtámadják, karókat döfnek belé. Mert a segítséget Penge úgy gondolta, hogy segítenek neki meghalni. Ám mikor ledöfik nem a szívébe döfik a karóból készült pengéiket, így Dracula miután elmennek feléled, és az ötfős csapatból aznap estére megölt kettőt. A többivel pedig azóta végzett, kivéve Pengét.

Nagyon érdekes szám volt, mely azért fontos, mert Penge első találkozását meséli el a gróffal, és rögtön halálos ellenségekké váltak. Jah és ekkor még napszemüvege sem volt.

Bemutató oldalak erre.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr645022200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sanosuke 2013.01.28. 19:57:18

azt nem értem miért nem ölték meg Draculát amikor lehetett.
idióta egy sztori :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.29. 08:09:32

@Sanosuke: a képregény 70 számában legalább tucatszor megölték. :D

Ám valahogy mindig feltámadt.
süti beállítások módosítása