2012. október 29. 08:00 - doggfather

The Tomb of Dracula #12

TOD-12.jpg

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra a "The Tomb of Dracula" 12-ik száma. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

Penge premierje után csak egy számot hagyott ki, és a #12-ben ismét visszatér.

Dracula éppen elkap egy lányt London sötét utcáin, de Quincy Harker és csapata megállítják. Harker csapatának a "néma" szolgája Taj, Frank Drake és a lánya a tagjai. Miközben harcolnak, Draculának sikerül elkapnia Harker lányát és elragadja.

Miközben Quincy elmondja, hogy egész életében ettől rettegett, és hogy Dracula tudja, hogy mit jelent neki Edith lánya, közben kiderül, hogy a Gróf nem megölni akarja, hanem csalétekként felhasználni, és be is jön, hiszen a csapat elindul megkeresni őt.

Snitt és olyat látunk ami se a filmben, se a sorozatban nem volt jellemző Pengére. Egy nővel van, és éppen kezdené jól érezni magát, mikor megcsörren a telefon, és Dracula magához hívatja, elárulja neki, hogy hol a háza. Azonnal elindul a felkutatására, ez a hölgynek nem tetszik. (Hogy azért hívja, hogy egyszerre ölje meg minden ellenségét, vagy, hogy azok öljék meg egymást nem derül ki.)

Dracula kastélyában már javában keresik a grófot, illetve Edith-et Harkerék. A villany kimegy, az ódon kastély majdnem szétesik alattuk, és egy pillanatra megpillantják Rachel Van Hellseinget is az egyik denevérben. Miközben keresgélnek egyszer csak Penge jelenik meg, és felajánlja, hogy egyesítsék erőiket.

Taj megtalálja Edith-et, de Dracula rátámad, és ártalmatlanítja. Penge megmenti Drake-et egy újabb csapdától. Hirtelen Dracula csap le rájuk.

3282931979_3653bc8fb3.jpg

Erős, és változatos csata után Dracula ismét elmenekül előlük. Gyorsan megkeresik Edith-et, de kiderül, hogy belőle vámpírt csinált Dracula mielőtt csatába bocsátkozott volna.

A képregény fináléjaként Harkernek meg kell ölnie a saját lányát.

Nagyon jó kis második szereplése ez Pengének, kiderül, hogy csajozós, ha éppen nem vámpírt öl, képes a csapatmunkára, és kellően bajtársias.

Ez a szám is fellelhető a Marvel oldalán, bele lehet lapozni.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr414870923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sanosuke 2012.10.29. 21:00:33

úgy látom te nagy Penge mániákus vagy :D

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.10.29. 21:15:27

@Sanosuke: elvégre róla szól a blog. ;)

de top 5 kedvenc "szuperhősöm" közé tartozik.
süti beállítások módosítása