2014. november 17. 08:00 - doggfather

Blade #9

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra a Blade 9-es száma. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

146884-18117-111354-1-blade.jpg

Most. Soho. London. Penge lakásának ablakához egy mesterlövész érkezik, hogy megölje őt, illetve, hogy megölje a fekát aki a szobában lakik, de az ágyon csak Hannibal King fekszik aki Pengének jött segíteni egy ügyben pár napja.

Akkor. Madame Vanity, a bordélyház tulajdonosa ahol Penge felnőtt a halálos ágyán akar meggyónni valamit Pengének, de mielőtt erre lehetősége lenne, meghal valamivel, amit Pengének feltétlenül tudnia kell a múltjáról. Valami olyat akart elmondani neki, amit az anyjával tettek sírba.

Most. Pengének az a sejtése támad, hogy Vanity esetleg azon az éjszakán szó szerint értette, hogy „eltemették a sírba az anyjával”. Mivel mindenkinek vannak titkai soha nem gondolt rá komolyabban, de a közelmúlt eseményei miatt kiássa és talál is egy levelet a kezei között. A levélben meggyónja, hogy a férje Lucas Cross, hogy azzal engedte el Latvériából, hogy csak annyit kell, mondjon Londonban, hogy Tyrana Rend és segíteni fognak neki. Kiderül, hogy Cross igazat mondott Pengének a származásáról, sőt ezt a Tyrana Rend kifejezést is hallotta már, sőt használta is mikor New Yorkba menekült a törvény elől, de sose tudta/értette, hogy mit is jelent igazából.

Most azonban felhívja Maria Hill-t a SHIELD korábbi igazgatóját, hogy a segítségét kérje, aki azonnal elhárítja mondván, hogy már segített a csomag elküldésével(?). Azonban mivel csak infó kell, aminek se perc alatt utána tud nézni, mégis megenyhül és kikeresi, de a file-ok titkosítva vannak, csupán egy kereszthivatkozást talál Pendragon Lovagjaira. A sors fintora, hogy a Pendragon Lovagjai maguk is vámpírvadászok és egyik tagja Union Jack pedig Londonban tevékenykedik, így hozzá vezet Penge útja. Előtte azonban felhívja King-et, hogy tájékoztassa, akihez éppen beront a mesterlövész maga Union Jack. Penge elrohan segíteni Hannibalnak, aki hiába magyarázza Jack-nek, hogy ugyan ne ölje már meg őt, mert ő nem olyan vámpír. Penge beugrik egy csomagküldőhöz, aki 35 fontra vágja meg a külön kért expressz szolgáltatásért. A dobozban egy fura fegyver van, amit Penge a bal karjára tud csatolni. Egy olyan ultra könnyű fegyver, amit izmaival tud használni, ami három féle lövedékre képes. A gumilövedéket ki is próbálja Union Jack-en mikor a tetőre ér,hogy megmentse Hannibal King-et, illetve a kötélhágcsós lövedéket is, mikor Jack-et kell megmenteni a zuhanástól. Cserébe csupán annyit kér, hogy a Rendről mondjon el neki mindent.

Union Jack igen meglepődik, mikor kiderül, hogy tényleg vámpírokra vadászó vámpírokkal találkozott és elmondja, amit tud a Rendről. Az információk hallatán, Pengén a sor, hogy meglepődjön, kiderül, hogy a rend a jófiúkat gyűjti össze, olyanokat, akik segítenek az embereken több évtizede, nem pedig rosszfiúk gyülekezete, ahogy Penge sejtette...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr106708279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása