2014. október 06. 08:00 - doggfather

Blade #3

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra a Blade 3-as száma. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

2779388-blade_3__01_.jpg

Manhattan egy kávézójában kezdődik a történet ezen a héten, és éppen egy randevú kellős közepén vagyunk. Sőt, hogy pontosak legyünk Eric Brooks egy vakrandiján ahol a hölgy azon lamentál, hogy vajh mit dolgozhat a partnere?! A találka olyan jól sikerül, hogy a végén a sikátorban egymásnak esnek, de kiderül, hogy Penge direkt ezt a nőt választotta, ugyanis azt nem említette, hogy vámpír, aki ilyen netes-randikon szerzi az áldozatait. Mondanom se kell, hogy ez volt az utolsó légyott, amin részt vett, Penge egy karót döf a szívébe. (Sajnos azonban nem tűnik fel neki, hogy egy alkesz hajléktalan végignézi az egészet.)

Váltás. Egy visszaemlékezés, hogy pontosak vagyunk, Anglia, London Eric kiképzése éppen az aranyat tanulja meg felismerni, hogy könnyen ki tudja rabolni a vámpírokat elvégre neki is meg kell élnie valamiből mikor, felnő.

Ismét Manhattan, Penge alszik a lakásán mikor rendőrök lepik el és tartóztatják le Renee Kimberl állítólagos meggyilkolásáért. Nem segít rajta, hogy a hűtője vérrel van tele a lakás pedig fegyverekkel.

A rendőrségen meg is mutatják neki a karót, amivel a randipartnerét megölte, amin rajta van a dns-e és ő az utolsó, akit együtt láttak a hölggyel így a kérdés jogos, hogy mit tud róla. Egy rövid kérdezz-felelek után, kiderül, hogy még szemtanújuk is van, ekkor Eric elmondja, hogy ő vámpírvadász és egy vámpírt ölt meg az éjjel. Mire erre reagálhatnának a nyomozók egy ügyvéd robban be, hogy Penge jogait védje.

Egy rövid visszaemlékezésben Penge felidézi mikor megölt egy férfit, aki a feleségére támadt, és akiről azt hitte, hogy vámpír.

Az ügyvédnő segíteni próbál Pengének azzal, hogy elmondja neki, hogy mit tudhatnak a rendőrök, és mikor a hajléktalant említi, Pengének beugrik, hogy volt egy ATM automata is a sikátor előtt annak a biztonsági kamerája fel kellett, hogy vegye az egész „gyilkosságot”.

Ismét a múltban. Penge tanára elmondja, hogy a férfi, akit vámpírnak hitt csupán egy ritka betegségben szenvedett azt nézte vámpírizmusnak, de ami a nagyobb gond a felesége tudja azonosítani őt, a lelkiismeret furdalás miatt, hogy egy ártatlan embert ölt meg Penge nem is akar elmenni az igazságszolgáltatás elől, sőt börtönbe akar menni, de erről a patrónusa lebeszéli, mert ott nem tudna felkészülni a háborúra.

Az ügyvédnő megszerezte az ATM felvételeit, amin semmi, azaz SEMMI nem látszik, ugye se a vámpírt se pengét nem tudja felvenni a kamera, így a rendőröknek nincs semmijük se holttest, se gyilkosság helyszín semmi, csupán egy tanújuk, aki olyat állít, amit cáfol a videó felvétel.

Így a gyilkosság vádját ejteniük kell, de lefuttatták az újlenyomatait és nem kevés lopott, eltűnt értéknél ismeretlen tettes/elkövető ujjlenyomatával egyeznek szerte az országból, ugye így fedezi a kiadásait. Mit tudnak tenni vele? Átszállítják a Rykers-be.

A buszból amit csupán két őr kísér könnyedén elszökik, és ismét menekülni kell, mint gyerekkorában, és most se tud senkitől elbúcsúzni…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr336708239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása