2015. február 09. 08:00 - doggfather

Captain Britain and MI:13 #11

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra a Captain Britain and MI:13 11-es száma. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

745933-0001.jpg

Britannia Kapitánnyal kezdünk, aki a saját vámpírbombáját pillanatok alatt elintézi, de már késő a randevúja eddigre meghalt, Pete Wisdomé pedig sokkot kapott.

A Fekete Lovag és Fazia Doki repülője megsemmisült, ők éppen zuhannak lefele a Szahara homokjába. Nincs aki megmentse őket, repülni egyikük se tud egyetlen vékonyka lehetőségük, hogy Fazia abban a pillanatban gyógyítja meg őket amikor becsapódnak, de fogalma sincs, hogy képes-e rá egyáltalán. Szerencséjükre azonban sikerül, ám mire felállnak egy csapat vámpír keríti be őket, de kiderül, hogy az Excalibur-től félnek így azzal utat tudnak törni köztük. A rövid küzdelem után fut be Wisdom hívása, aki rossz híreket közöl Fazia-val, illetve egy dimenziókapu segítségével hazahozza őket. Kiderül, hogy a szüleit elrabolta Dracula gróf a házukból.

Penge a helyszínen talál egy neki szánt üzenetet, amiben a gróf leírja, hogy el fogja foglalni a brit szigeteket, hogy mindenkit meg fog ölni, aki ebben meg akarná akadályozni. Faiza szomorúsága leírhatatlan, hogy apját elragadták, de Penge erre még rátesz egy lapáttal, azzal, hogy három nap múlva már segíteni se lehet rajtuk, akkorra vámpírok lesznek ők is.

Spitfire a fiával egy alagútrendszerben sétál, és az elmúlt időket idézik fel, hogy mi történt a „halála” óta. Hogy nem változott meg csak minimálisan, és, hogy elviszi egy olyan helyre, ami otthona a maguk fajtájának.

A Dokinő nem akar kimaradni, ezt Wisdom nem is engedné, ekkorra derült ki, hogy csak az ő családját támadták meg, mindenáron el akarja érni a gróf, hogy az Excalibur játékon kívül maradjon, ezért mindenképpen használniuk kell.

Spitfire megfenyegeti Kent, hogy inkább maga döfne karót a saját fiába, de nem csatlakozna vámpírokhoz semmilyen körülmények között se.

Hat nap telik el, válságtanácskozás az MI:13nál ahova minden angliai szerv vezetőjét meghívják. Penge tart egy prezentációt Draculáról öltönyben(!). A többi ügynökség kérdőre vonja Wisdomot, hogy az összes szuperhőssel ugyan mi tart neki ilyen sokáig, illetve, hogy miért nem tájékoztatta a többieket előbb. kiderül, hogy az egyikük szintén vámpír, azonban mikor leleplezik, felrobban.

Kenneth és anyja végre megérkeznek a gróf elé aki, mint minden vámpír ura azonnal a hatalma alá vonja Spitfire vámpír részét és aki hűséget is fogad neki…

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr76991253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása