2014. szeptember 08. 08:00 - doggfather

(MAX) Blade #6

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra a (MAX) Blade 6-os száma. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

1443327-blade6a.jpg

Az előző számban „befejeződött” az öt részes új és régi vámpírok közti csata, melybe természetesen Penge is belekeveredett, sőt kiderült, hogy ő (illetve a vére) a kulcs egy új vámpírnemzedékhez, és lehet, hogy gyereke is fogant (bővebben a MAX sorozat részei erre találhatóak), most pedig egy egyrészes történet kezdődik.

A történet elején Penge egy érdekesen szalon rasszista fiatal anyukával találkozik, aki Rose barátnője ismerőse, és őt keresi egy parkban éppen. A gyereket azért hozta magával, mert ő az, aki látta a halott apját a szobájában több alkalommal is, de Penge kétségbe vonja, mondván, hogy a gyerek (az összes) a szülője elvesztése után még évekig képes rosszakat álmodni. A nő azt kéri, hogy Penge ássa ki a sírt, hogy megbizonyosodjanak róla, hogy a volt férje tényleg benne nyugszik. Ezt a Fényjáró visszautasítja, mondván, hogy nem csinálhat ilyet, forduljon a hölgy a hatóságokhoz. A bíróság azonban nem hajlandó hozzájárulni ehhez egy 5 éves gyerek rémálmai miatt.

Elmondja, hogy is halt meg a férje, egy autóbalesetben egy férfit elütöttek, az berepült a szélvédőn keresztül és megsebezte a zuhanáskor a férjét, aki később bele is halt. A férfit, akit elütöttek a rendőrség a későbbiekben nem találta meg soha. Ez már kellően felkelti Penge érdeklődését, hogy elvállalja a közös sírásást.

Éjjel ez meg is történik, és a nő legnagyobb riadalmára nem találnak semmit a koporsóban, Penge azonnal haza is küldi őket, hogy felkészülhessenek apuci látogatására.

Meg is érkezik, Penge elfogja és lekötözi. Elmondja a bejövő nőnek és gyereknek, hogy egyszer egyszer előfordul ilyen átváltozás, mikor valakit vámpír harap meg, de nem lesz vérszívó, csupán amolyan agyatlan élőhalott, Penge úgy hívja, hogy Huskie. Azért jött vissza minden este, mert el akarta mondani a fiának, hogy szereti őt. Így halva már sokkal nehezebb, de a morgásából kihallani, hogy miért jött. Ezek után Penge kiküldi a család megmaradt tagjait a szobából…

Miután megszabadította a szenvedéseitől Penge elmondja, hogy azon az éjszakán az a vámpír előle szökött meg és utána történt a baleset, de később sikerült elkapnia és meg is ölte a fenevadat. A nő nem haragszik rá, sőt még köszönetet is mond amiért megnyugtatta a fiát.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr166515635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása