2014. június 02. 08:00 - doggfather

Blade #½

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra a Blade ½ -es száma. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

1265634-blade___vampire_hunter____1999____page_1.jpg

A Wizard című amerikai képregényes szaklap 1991-2011 között futott. Volt egy saját sorozata, ami szintén megélt 81 számot, melyben különböző képregényhősök amolyan különszámokban jelentek meg az újság mellékleteként. A mellékletek címe Wizard 1/2 volt. 1999 januárjában Penge volt egy ilyen melléklet főszereplője abban a hónapban, mikor éppen félbemaradt csúfosan, és logikátlanul, és ami a legfájóbb, befejezetlenül a saját sorozata (ismét). A történet címe pedig Bane of The White Worm.

A különszám amolyan felvezető lett az abban az évben később elindult új Penge sorozatnak, Bart Sears (ismerős lehet a Spider Woman képregényekből) volt az írója, és Bill Sienkiewicz (többek között, Batman) volt a rajzolója. És mindketten elkezdték Pengét a saját elképzelésük szerint alakítani, kinézetre brutális félmosoly, keze félig vaskesztyűben, fél mellkasán páncél vértet visel. Ezt a kinézetet vissza is hozták egy későbbi sorozatának borítóin, itt jól látszik. Nem csak Penge, de az ellenfelei kinézetei is változott az eddigi vámpírábrázolásokhoz képest ennél a szerzőpárosnál.

Ahogy azt a strange tales-nél jeleztem Penge még az első mozifilm után se kapta meg a vámpírok képességeit, csupán nem ártott a harapásuk rá, a bosszúszomja volt meg, és nagyon jó kés-, kard- és közelharcos volt. A nálunk is megjelent, és általam is bemutatott 1999 augusztusi Pókemberrel közös kalandjában azonban ez megváltozott, és utána lett fényjáró, amolyan klasszikus dhampir félember félvámpír akinek megvan a vámpírok ereje, de nincs meg a gyengesége. Azért itt térek ki erre a momentumra, mert ebben a Penge képregényben jelzik először, hogy ez megtörtént, hogy Penge már dampir.

E "rövid" bevezető után a történetről:

Két gyerek üldögél az út szélén és játszanak, semmi különös csak amolyan gyerekjáték. Baseball kártyákat cserélgetnek, mutogatnak egymásnak, mikor az egyik kikapja másik kezéből a vágyott darabot és elszalad vele egy kerítéssel elzárt területre.

Egy raktárhelyiségben egy gépekre kapcsolt „emberi” roncsnak kinéző valamit, és egy totálisan fekete árnyékba burkolódzó vörös szemű idegent vesznek észre. Kiderül, hogy a „roncs” él, és embervérre szomjazik. Mikor a furcsa teremtmény felkel és elindul, feléjük magában azt motyogja, hogy meleg embervér, meleg embervér a Fehér Féregnek, és tényleg már jobban meg lehet figyelni egy humanoid csótányfejű kreatúra az, aki a szám borítóján is látható.

A másik, a fekete teremtmény, egy hangra lesz figyelmes, egy autó áll meg az épület előtt, úgy tűnik, hogy megtalálta őket, már előre rettegnek, nehogy bejöjjön. A fekete annyira megijed, hogy a Fehér Férget magára is hagyja és eltűnik a raktárból. A Féreg el is kezdi üldözni a két gyereket, és mikor sikerül elkapnia őket addigra megérkezik, akit mindenki várt Penge a vámpírvadász maga (egy rövid ismertetőben elárulják, hogy ő volt a legjobb vámpírvadász aztán Morbius harapásával fél vámpírrá vált).

Először is felhergeli a Fehér Férget annyira, hogy őt támadja meg és engedje el a srácokat, majd egy csapással elintézi őt. Ahogy ez megtörtént el is hagyja a helyszínt, mintha mi se történt volna.

Váltás. Valamikor a jövőben Penge egy trió tagjaként lecsap egy vámpírfészekre ahol egy öregebb Fehér Féreg is van, és kiderül, hogy a srácok közül az egyik vámpírvadász lett az elmúlt években, és Pengéhez csatlakozott a harcban.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr905984906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása