2014. május 26. 08:00 - doggfather

Strange Tales: Blade #3

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra a Strange Tales: Blade 3-as száma. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

1268132-blade_v1__3___page_1.jpg

Megkezdődik Penge nyomozása a Newton család esetleges vámpírkapcsolatai iránt. Egyszerűen csak Dominique nevű megbízójával szerelmespárként leülnek a házukkal szemben lévő parkba, hogy onnan figyelhessék meg őket. Bármennyire is csupán a nyomozás érdeke, hogy a randevú látszatát tartsák fenn, Penge nem tud szabadulni a gondolattól, hogy tetszik neki a nő és érzi, hogy nem helyes, hogy együtt üldögélnek. És beszélgetnek közben, ismerkednek erre nincs jobb szó, egymás kedvenc íróiról folyik a csevej, mikor zajra lesznek figyelmesek, valaki elhagyja a házat. Ahogy követik, észrevesznek valakit, aki szintén a nő és babája után megy, de kiderül, hogy az illető nem vámpír. Penge és Dominique szétválnak, és ahogy Penge elhagyja, a teret egyszer csak egy kocsi vág elé, amiből kiugrik egy rendőr, Waylon Chyper detektív. A nyomozó rövid úton figyelmezteti Pengét, hogy figyeli őt amíg a városban van.

Váltás. Morbiust látjuk, aki éppen megöli azt a titokzatos Newtonéket zsaroló férfit, akivel most is találkozni készültek. Kiderül, hogy egy piti kis kábszerárúsról van szó, és Charisma droggal mérgezi magát és ezzel a gyereket is.

Váltás. Xavier Rath éttermében járunk, ahol valamiféle vámpírtalálkozót tartanak éppen. Xavier elmondja az egybegyűlteknek, hogy az egész Newton féle vámpírtámadás csak egy jól felépített csapda volt Pengének, akiről tudták, hogy nem tud ellenállni egy anya és ártatlan gyermeke kombónak, hogy azonnal a magmentésükre fog sietni. Közben pedig elfogják a szintén idecsalogatott Morbiust akinek a vére lehet a megoldás arra, hogy ne kelljen a napfénytől tartaniuk (nem győzöm hangsúlyozni, hogy Penge itt a képregényben még csupán immunis a vámpírok harapására, de az erejükkel nem rendelkezik). Megérkezik az a vámpír is, akit Penge megfigyelésére küldtek a minap, és aki összetűzésbe keveredett vele a tiltás ellenére.

Váltás. Ahogy Penge próbál Charisma után menni egyszer csak kiáltást hall, és ahogy a sikátorba fut, azt látja, hogy Morbius a nővel hadakozik. Ahogy próbál menekülni Pengét is fellöki, így egy hármas üldözés veszi kezdetét a nőt követi Penge és őt Morbius akik valamiért ebben a képregényben nem ismerik egymást. Ahogy futnak a nő után, üldözés közben verekedni is elkezdenek, és az utolsó képkockán Penge épen egy karót dob Morbius szíve felé.

És, mint azt előre jeleztem ez egy csonka sorozat 6 részesre tervezték, de a harmadik után félbeszakadt és azóta se került lezárásra…

 

Sajnálom, hogy nem lett vége a történetnek nagyon sok érdekes szálat hagytak a levegőben. Nem tudjuk, hogy a rendőr mit akart, hogy Dominique ártatlan-e vagy a vámpírok bérence, hogy mi lesz Morbius-szal, hogy mi a vámpírok terve? Mindegy is mára mindez, ugyanis nem sokkal később egy teljesen új sorozatot kezdtek el a vámpírvadász főszereplésével, ezt fogjuk elkezdeni a jövő héten.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr715984893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása