2013. december 09. 08:00 - doggfather

Nightstalkers #13

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra a Nightstalkers 13-as száma. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

1_8.JPG

Ott hagytuk abba a múlt héten, hogy az Éjcserkészeket megtámadja egy kivégzett (!) ember aki Lilithez a démonúrnőhöz imádkozott halála előtt ezért az áram a villamosszékben nem ölte meg hanem „feltöltötte” árammal, és most olyasmi erőkkel rendelkezik, mint Elektro. Konkrétan Drake-re sújt le először, és Penge mielőtt megmentené már elég nagy áramütést kap. Ám mivel nála a fegyvere így nem tűnik el, csak elájul. Hannibal King egy elektromos kisülésben eltűnik, és egy alternatív New Yorkban találja, magát ahol egy csapat „fehér” vámpír éppen ráveti magát, mert mégsem ő az ő királyuk. Akit lehet, gyorsan megöl közülük, de sokan vannak, nagyon sokan.

Nebraskában ez alatt Penge menekül a kezében Frank-kel, a háta mögött a pappal, aki a halálraítélt utolsó kenetét adta fel, és akinek ezért cserébe a kivégzett két szemét is kivette. Penge rámordul, hogy mondjon el mindent mi történt a börtönben. A pap elmondja, hogy meghúzták a kart és azonnal kitört a káosz a börtönben, a halott visszatért, olyan fényesen, mint maga Isten egykoron. ám ő magával ragadott mindenkit a börtönből és egy pillanat múlva összetörten hozta vissza őket valahonnan. Mire ide ér a történetben addigra Drake is felébred, és úgy véli, hogy sejti, hogy miért van még mindig itt az átkozott, szüksége van a börtön energiáira. Így Pengével ketten elindulnak a generátorokhoz, hogy feltöltsék Drake molekulafegyverét, illetve, hogy lekapcsolják az áramot ezzel legyengítve a démon-eletromos-halott férfit. A generátorszobában azonban ott a férfi, akire Penge azonnal rá is ront, őt is megrázza, és ő is odakerül vámpír-manhattan-be ahol King éppen találkozik a vámpírok helyi királyával és királynőjével. Ez a vámpírkirály valamiféle jövőbeli inkarnációja Kingnek és meg is akarná öletni, de Penge ráveti magát, és ekkor felkiált, hogy „de hát hányszor kell őt megölnie?”  Hipnotizálja is azonnal, már éppen megölni mikor King ráugrik és karót döf saját jövőbeli szívébe. Elkezdenek menekülni Pengével.

Drake közben a valóságban sikeresen elpusztítja a generátort, legyengíti a szörnyet és megpróbálja kinyitni a kaput a két valóság között. Sikerül is, és King és Penge berobbannak a szobába, de követőik is lennének, vámpírok a másik valóságból, ám ennek Penge nem örül.

Miközben elhagyják a börtönt King és Penge a közös élmény hatására kibékülnek végre. Ugyanis a Midnight Massacre óta nem volt túl felhőtlen a viszonyuk

 2_4.JPG

Jó történet volt, fordulatos, ötletes.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr715671403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása