2013. november 18. 08:00 - doggfather

Midnight Massacre

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra a Midnight Massacre című 5 részes crossover. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

2_7.jpg

A múlt héten a Nightstalkers #10-ben elkezdődött egy crossover amit a kiadók nagyon szeretnek, az igazság szerint én sokkal kevésbé, ezek ugyanis főleg az eladások növelése érdekében vannak, semmint történet vagy karakterbeli fontosságuk van. Kevés az igazán jó, vagy olyan aminek van hosszú távú hatása is. A mai posztban a Midnight Massacre-t fogom bemutatni, mert a Nightstalkers #11 erre reagál majd a jövő héten. Annyi történés nincs benne, hogy 5 héten keresztül húzzam, szóval most itt van egyben. Az első része ugye a múltheti szám.

Ghost Rider 40 (Midnight Massacre #2)

300px-Ghost_Rider_Vol_3_40.jpgA Darkhold által démonizált Penge (Blade-ből átváltozott Switchblade-dé) miután megölte Hannibal King-et és Johhny Blaze-t és megszerezte az erejüket folytatja a vadászatot minden természetfeletti entitás ellen. Bronxban egy boszorkányt öl meg, eközben Demogoblin (a magyar első Csodálatos Pókemberből illetve az Inferno-ból ismerős lehet) egy varázslót akar megölni, de az az életéért cserébe elárulja, hogy Pengét egy Demogorge nevű entitás szállta meg. Még több információért kínozza a férfit, de ezt már meghallja Frank Drake és a Szellemlovas, aki segíteni mennek, a Demogoblin elmenekül, hogy megszerezze a Demogorge erejét magának. Mikor Drake bekapcsolja, a fegyverét az érzékeli Pengét így a nyomára bukkantak ismét. Egy klubban Penge éppen Seer-t készül megölni mikor Demogoblin megérkezik és ajánlatot tesz, hogy működjenek együtt. Megérkezik Drake és a Szellemlovas, Penge megsebesíti a Lovast is és Demoglobint is. A WTC tetején ismét csata bontakozik ki, Penge megsebesíti Szellemlovast, de megfutamítják. Szellemlovas csapatot akar toborozni Penge ellen. El is indulnak Drake-kel ezzel lesz vége a szémnak.

Darkhold 11 (Midnight Massacre #3)

300px-Darkhold_Vol_1_11.jpgSzellemlovas és Drake megtalálják a Darkhold Redeemers-t (egy másik mágiával foglalkozó csoport, Tagjai: Victoria Montesi, Louise Hastings, Sam Buchanan, Modred The Mystic, és Jinx), hogy segítséget szerezzen az átállt Penge ellen, de sajnos az ellenfél, Penge a nyomukban van, és meg is öli a csapat két tagját (Modredet és Vickit), sőt az ő erejüket is elnyelte, még a mágikus bilincsek sincsenek rá hatással amik Modred erejéhez tartoznak és amikkel harcol még halála után is.

 

Morbius az Élő Vámpír 12 (Midnight Massacre #4)

300px-Morbius_The_Living_Vampire_Vol_1_12.jpgEgy Jack Russel nevű ember áll Morbius mellé, hogy segítsen neki a vérszomján, de sajnos Penge megérkezik és megöli Morbiust a vérében lévő Lilin démoni entitásért. Ám a vérszomjának ez nem elég Morbius mellett megöli Jack-et is az eddigiek átvett erejével. Mostanra Szellemlovas, Drake, Sam és Lousie (Darkhold Redeemers tagok) maradtak csak, hogy megfékezzék Pengét. Tudják, hogy esélyeik minimumra csökkentek, hogy a világ nagy veszélyben van.

 

Spirits of Vengeance 13 (Midnight Massacre #5)

300px-Spirits_of_Vengeance_Vol_1_13.jpg

Penge betör a Sanctum Sanctorum-ba (Dr Strange lakhelye, szentélye) és éppen megragadná a Darkhold-ot, de a könyv felismeri őt és nem hagyja, magát egy dimenziós kaput nyit, hogy oda meneküljön, de Szellemlovas leláncolja a mágikus láncaival így nem tud elmenekülni. Miközben a Darkholdot tartja, vissza védtelen marad, Penge őt is megöli, erejét elnyeli, de a Lovas lelkiismeret pillantása belülről is megtöri, Pengét pont eléggé legyengíti, hogy Louise megragadja a Darkhold-ot és felolvassa az ellen-varázslatot, és visszaváltoztassa Pengét Switchblade-ből. Így, hogy visszaváltozott minden erőt visszaad, amit elvett mindenki feléled. A varázslatnak azonban ára van Penge lelkének egy darabja.

Akciódús egy történet azt meg kell hagyni, de az utolsó részben mindenki feltámad, szóval amolyan vízgereblyézés volt végül is sajnos. Hogy Penge hogyan reagál a történtekre az a jövő héten kiderül.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr75635316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása