2013. július 22. 08:00 - doggfather

The Tomb of Dracula 2004 4/4

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra a "The Tomb of Dracula" 2004-es minijének negyedik, befejező száma. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

1_6.jpg

A múlt héten ott hagytuk abba, hogy Divinity éppen golyót ereszt látszólag Pengébe.

Kiderül azonban, hogy a háta mögé lőtt, hogy megmentse őt egy vámpírtól, mert egy egész seregnyi támadt rájuk. penge ebből már biztosan érzi, hogy közel vannak, ha Dracula az egész seregét kiküldte ellenük. Elkezdődik a harc a csapat és a vámpírok között. Mivel nagyon nagy a túlerő Divinity kitör közülük és elindul a bombával, hogy elpusztítsa Draculát Penge utasítása ellenére, aki tudja, hogy a gróf pont ezt szeretné, hogy Divinity elmenjen hozzá. Ez ki is derül, mikor a következő oldalon a gróf telepatikusan beszél hozzá és elmondja, hogy őt választotta menyasszonyának mindenképpen az övé lesz, ha akarja a nő, ha nem.

A csapatból már csak ketten vannak életben, és körülöttük mindenhol csak vámpírok nagyon úgy tűnik, hogy itt a vég, de Penge nem hajlandó feladni. Ekkor az égből nyilak tucatjai száll alá és öli meg a vámpírok egy jó részét, kiderül, hogy az Amerikában őket megmentő rebellis Draculát elutasító vámpíroknak van Erdélyben is egy csoportja. Penge elindul a grófhoz, otthagyja őket megölni a többi vámpírt. Ahogy elfut, találkozik Ben nevű csapattársával, akiről kiderül,  hogy megmarta egy újfajta vámpír, aminek a harapása csak három nappal később okoz vámpírságot, és most rátámad Pengére.

Divinity közben megérkezik a gróf rejtekhelyére.  A bombát az ajtó előtt hagyja, és megbabonázva járul Dracula elé. közben penge is megérkezik, és egy hatalmas karó-aknavetőt szegez a grófra, de elé áll egy régi ismerős Deacon Frost! A vámpír, akit penge már többször megölt. A vámpír, aki Pengét „teremtette”. Rövid, de annál véresebb harcban Penge karót döf a szívébe (ismét). Odakiált Divinitynek, hogy fusson, ahogy tud, de a lányt már megigézték, nem akarja otthagyni a mesterét. A föld megremeg, és Dracula elkezd kiemelkedni a földből, és magába olvasztja az összes vámpírját, egy hatalmas óriásvámpír lesz, akinek az ereje szinte végtelen. Divinity is odalép hozzá, őt is elkezdi elnyelni. Ahogy eggyé válnak Dracula fejébe látunk, ahol kiderül, hogy Divinity nem is Divinity, hanem Aamshed az őstudós, aki felfedezte az egész leghatalmasabb vámpír varázslatot! Kiderül, hogy ő manipulálta Noah Van Helsing-et, hogy Dracula közelébe kerüljön. kiderül, hogy arra vár ezer éve, hogy a vámpírok istene visszatérjen a földre, és, hogy Dracula szerinte nem méló erre a hatalmora amit a vámpíristennek alkotott, de ezer évek alatt egy fegyvert is sikerült készítenie ami lelkek tüzét képes a vámpírba döfni, és neki van vagy 6000 lelke, ezt szabadítja a grófra.

Penge is érzi, hogy történik valami elvégre ő is vámpír félig-meddig, de ez nem tartja vissza attól, hogy felugorjon a szörnyre és karót döfjön belé. Mint egy hatalmas napkitörés úgy pusztul el Dracula, és vele együtt ugyanekkor a rebellis vámpírok is elégnek, ahogy mindig is el akartak.

Penge ebből csak annyit lát, hogy mindenki meghal rajta kívül, és elindul haza abban reménykedve, hogy Divinity békében nyugszik akárhol is van.

A befejezésen látszik, hogy a történetet nem négy, hanem 6 részesre tervezték, csak nem fogyott rendesen, így kicsit összecsapták, de nem volt rossz a történet maga. Sőt azt kell mondja, hogy soha rosszabb Penge történetet!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr635413830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása