2013. június 17. 08:00 - doggfather

Epic Comics: The Tomb of Dracula 4/4

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra a "The Tomb of Dracula" 1991-es Epic minijének befejező része. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

pu_TOD_Day_Of_Blood_4_00fc.JPG

 

Szóval Draculához került a sok lélek aki feláldozta magát. Amit Smirnoff elkezdett, a tanulók lelkének "alapozásával" azt most Dracula befejezte, és a gróf erősebb, mint valaha, de a megégetése nagyon legyengítette, még mindig látszanak rajta a sérülések. Sajnos ilyen állapotban nem tudja magába fogadni őket először meg kell gyógyulnia.

A csapat pedig nyomoz, mind a hárman (Katinka, Penge, Frank Drake) próbálnak rájönni, hogy hol lehet Dracula, miközben Marlene kihallgatja őket ahogy tanácskoznak, és telepatikus úton mindent megoszt a gróffal. Megtalálják Lila lakását, benne a gróf koporsójával. Ahogy kinyitják, hogy megöljék szenteltvízzel csak Lilát találják benne aki zokog, hogy a Dracula elhagyta őt. Penge meg akarja ölni a szolgát, de Drake visszatartja, és elindulnak.

Draculát látjuk aki felébred alvásából és Marlene-hez beszél, aki odament hozzá. Meg akarja mutatni neki, hogy milyen erős, hogy ki ő valójában, hogy a nő elfoglalhassa mellette a helyét, mint asszonya.

Pengéék felkeresnek egy vámpírvadász-fegyvergyártót. Akitől muníciót és tanácsot is kérnek.

A campuson az öngyilkosok vizsgálatára egy különleges ügynök érkezik közben, Judiah Golem. Azonnal levágja, hogy mi történt, és nyomon is van, de erről a feletteseit is meg kell győznie.

Vissza Pengéékhez akik egy temetőhöz tartanak, hogy végre befejezzék a vadászatot. Közben Dracula folytatja Marlene-nek szánt bemutatót, a temetőben felébreszti a halottakat, hogy szolgálják őt. Megérkezik a csapat és rögtön ádáz harc veszi kezdetét, Drake először egy fa töltényeket szóró puskával sorozza meg, majd Penge kezdi a fakésével szurkálni, már majdnem meg is öli, mikor Lila fejbe veri őt, hogy a grófot megmentse. A gróf nagyon gyenge ezért azonnal lecsap a szolgájára és vérét veszi.

Golem ügynök is eljut Lila lakására, és a nyomokból rájön, hogy Dracula visszatért!

Marlene is rohanna segíteni a grófnak, hiszen ő is szereti őt, de Drake nem engedi, megcsókolja és úgy tűnik Marlene visszatért közéjük.

Az előhalottakat is le kell győzniük, Dracula rájuk eresztett seregét. Miközben Katrinka és Drake őket öli, közben Penge ismét lecsap a grófra. Dracula ellöki magától és elkezdi befogadni a sok lelket ami feláldozta magát érte, Penge látszólag sokkot kapott, Drake el akar menekülni, de Katrinka nem hagyja ezt, segíteni akar Pengének, meg akarja ölni a grófot. Golem ügynök lassan megérkezik a helyszínre, Dracula pedig a sok lelket magába olvasztaná, de kiderül, hogy még ő se bír mindent és a terheléstől felrobban.

pu_TOD_Day_Of_Blood_4_42.JPG

A csapat azonnal elmenekül, nem akarják/tudják elhinni, hogy sikerült, hogy a gróf tényleg megsemmisült. Összeszedik Pengét aki finoman szólva sincs jó állapotban. A csata után egy héttel így látjuk őt:

pu_TOD_Day_Of_Blood_4_44.JPGA csapat elválik a Drake házaspár elhagyja Washingont, és Katinka is hazatér.

Nagyon jó mini volt, szépen használta az eredeti sorozatot, sőt azt tovább is vitte, a legendát folytatta. Sokkal több a horror ebben, mint az eredetiben volt, de ugye már nem volt öncenzúra se, meg egy vámpíros történetnek ilyennek kell lennie. A jövő héten a 2004-es minit kezdjük aminek ismét Tomb of Dracula volt a címe.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr305349202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása