2013. február 11. 08:00 - doggfather

The Tomb of Dracula #43

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra a "The Tomb of Dracula" 43-as száma. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

Tomb_of_Dracula_43-01.JPG

Egy újságíró asztala mellett vagyunk, aki egy olyan történetet készül leírni amilyet még senki nem írt meg, egy történetet, melynek a főszereplője ő maga Paul Butterworth aki megküzdött Draculával.

Két furcsa haláleset töprengésre késztette. Leírja amit saját szemével tapasztalt 1976. Január elsején éjjel, egy lány, miután a szilveszteri bulinak vége elbúcsúzott a barátjától, kiszállt az autóból meghalt. Ekkor kapcsolódott be az újságíró a történetbe hírt keresve, de a rendőrök gyorsan elküldték.

Váltás, ám még mindig Január elseje. Egy magányos nő áll a temetőben, nem túl megszokott újévköszöntő, mikor furcsa hangot hall az egyik sírból, megijed elfut, de belebotlik egy megásott sírgödörbe, Dracula pedig (aki a sírból kelt ki) azonnal lecsap rá.

Paul az autójában hallgatja a rádiót, felfigyel egy érdekes témára, és a szakértőre Harold Harold-ra (A Harker csapat újdonsült amerikai tagja), emlékszik rá, hogy már találkoztak, gyorsan fel is keresi a lakásán.

Harold Harold pedig elmeséli a legutóbbi kalandjuk befejezését neki. Azzal lett vége, hogy Penge alkut ajánlott a grófnak, elővette kését, hogy nyomatékot tudjon adni a szavainak. Rövid, de annál erőszakosabb küzdelem volt köztük amibe Harold is bekapcsolódott, mikor megmentette Pengét. Ekkor azonban az újságíró arra kéri mondja el neki Penge címét, hogy Penge megerősíthesse a történetét. "Finoman szólva" se hisz neki ezért hagyja ott, ám mikor hazafelé autózik egy dulakodásra lesz figyelmes. Kiugrik a kocsiból és szerencséjére pont Draculába botlik, azonnal lefényképezi, erre a gróf haragra gerjed és meg akarja ölni, de a nyakában hordott kereszt visszatántorítja a grófot és elmenekül.

Eddig jut a történetben, mikor kiderül, hogy ezt "csupán" mesélte Harkeréknek és Pengének, ahol Penge átveszi a szót, hogy befejezze a történet elmesélést amit Harold elkezdett. Elmondja, hogy igen, megküzdött Draculával, de egyedül nem tudott végezni vele, ám nem Harold sietett a segítségére, ő inkább útban volt, hanem Rachel volt aki rálőtt a grófra a számszeríjával. Ekkor Dracula megátkozta őket és elmenekült a helyszínről.

Eközben Dracula megérkezik a hotelükhöz, megszerzi a szobaszámukat és rájuk töri az ajtót. Ismét elkeseredett harc veszi kezdetét, melyben Dracula fölénye érvényesül aki ismét ereje teljében van. Még az újságíró is bekapcsolódik a keresztjével próbálja sakkban tartani a grófot, de az megbabonázza, hogy dobja el. Dracula miután elültette benne a félelmet el is megy, hogy majd később tudja terrorizálni Paul-t.

Mikor ismét visszatérünk az asztalához, ahol írja a szenzációt egy hangra lesz figyelmes, és az ablakon át Dracula megtámadja ismét. Harcol ellene kereszttel, szóval, tettel, de nem tudja legyőzni ám szerencséjére, mikor elkapja és megölné őt addigra majdnem reggel van és el kell, hogy meneküljön a gróf. Maga után hagy egy szétvert irodát, de Paul nagyon örül, hiszen egy csomó fényképet készített, de másnapra rájön, hogy a vámpírokat nem lehet lefényképezni, nem látszanak a képeken.

Izgalmas, bár kicsit "széttört" szám volt ez, hiszen a történetben 2-3 idősík váltogatta egymást, és sok szereplőt mozgatott, de kaptunk egy lezárást a 41-es, 42-es számok után.

Lapozz bele erre.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr975068896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása