2013. február 04. 08:00 - doggfather

The Tomb of Dracula #42

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra a "The Tomb of Dracula" 42-es száma. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

Tomb_of_Dracula_42-01.JPG

Ez a szám ott folytatódik ahol a legutóbbi történet félbemaradt. Penge Draculával összefogva Doctor Sun ellen harcol.

Egy árny repül a csata helyszínére, akiről nem tudunk semmit, csak azt, hogy fehér a  haja és, hogy sötét tervei vannak neki is. Penge átverekszi magát a hipnotizált seregen, és Sun ellen indulna, mikor egy csapóajtó nyílik ki a padlón és Penge elkezd zuhanni. A verem aljára a karókig azonban nem ér el, megkapaszkodik a falon, de megsérül és vérezni kezd. Eközben Dracula is eléri a Doctort, és felkészülnek a végső mindent eldöntő csatára.

A Harker csapatot látjuk akik arról tárgyalnak, hogy Penge pont elég időt kapott és Frank elindul utána.

Vissza a "csatamezőre" ahol Penge éppen próbál kimászni a veremből és Dracula éppen végezni akar Sun-nal. A Doctor a fény erejét használja a gróf ellen, tervei szerint legyengíti, majd magába olvasztja Draculát. Frank megérkezik, bemászik a házba, Penge sikeresen megmenekül, de a veremből az utcára tud csak kimászni. Ám odakint ismét a katonákkal találja szembe magát, ő megsérült nem tud harcolni, de mielőtt legyűri a túlerő meglátja a szám elején bujkáló alakot és felismeri!

A gróf közben "szellemalakban" harcol Sun ellen, majdnem le is győzi mire sikerül kivetnie őt a Doctornak. Ekkor ismét lesújt rá, de nem elég erősen Dracula nem akar ismét meghalni és közeledik Sun agya felé, hogy elpusztítsa.

Ismét váltás, Penge fekszik a földön, de a katonák nem csinálnak vele semmit, Dracula elérte Sun-t visszaszerezte a hipnotizáló képességét tőle a katonák "felébrednek" és nem tudják, hogy hol vannak, mit csináltak. Mikor Penge is magához tér nem mindenre emlékszik, de egy fehér hajú vámpírra igen, de, hogy ki ő még nem tudjuk meg. Frank Drake és csapata közben nézik ahogy a gróf "megöli" Sun-t. Miután elpusztította azt a "dobozt" ami Sun-t tartalmazta mindketten legyengültek, de túlélték a csatát. Penge is csatlakozik ismét a csapathoz, Frank Draculának esik, aki megmenti új barátjukat attól, hogy Doctor Sun elpusztítsa, ugyanis bár csak egy agy még így is nagyon erős. Először elpusztítja a saját számítógépeit, majd hamuvá ég a tűzben.

Miközben a csapat megszemléli a sérüléseit Penge választás elé állítja Draculát, segít neki megkeresni a fehér hajú vámpírt aki megölte az anyját (most már emlékszik, eddig azt hitte Dracula volt) vagy ott helyben elintézik egymással a számadásukat.

Tomb_of_Dracula_42-22.JPG

Jó lezárása volt egy kétrészes történetnek, gyakorlatilag egy monstre harc volt az egész rész, ami nem volt jellemző erre a képregényre. Közben behoztak egy új ellenfelet, Penge kap egy "saját" nemezist.

Bele lehet lapozni erre.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr665052409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása