2013. január 28. 08:00 - doggfather

The Tomb of Dracula #41

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra a "The Tomb of Dracula" 41-es száma. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

Tomb_of_Dracula_41-01.JPG

Finoman szólva se akarták, hogy Penge "elfáradjon", vagy a karakter "kiégjen", a legutóbbi 30-as szám óta nem szerepelt a képregényben, de ennek a számnak a borítója kellően rettegett visszatérést ígér!

Azóta, hogy nem láttuk Pengét, Dracula áttette székhelyét Bostonba, Amerikába, "meghalt" egyszer, megküzdött Dr.. Sun csatlósával, Frank Drake-nek új szövetségese lett Doctor Voodoo személyében, és megismertük Quincy Harker történetét is.

Az újjászületés című részben egy szobában vagyunk, ahol a csapat kiegészült egy amerikai "vámpírtudóssal" aki segít nekik VISSZAHOZNI a halálból a vámpírok urát.

Igen, Quincy Harker csapata akik el akarják pusztítani a grófot most azon fáradoznak, hogy visszahozzák, ugyanis, mikor Dr. Sun legyőzte Draculát, és megölte egy Draculánál sokkal nagyobb probléma, maga Sun lépett előre és őt csak a gróf tudja, tudná megállítani, így most a terv, hogy őt visszahozzák bármi áron. Sun megszerezte az irányítást a gróf serege felett és azzal az emberiséget fenyegeti.

A fiatal tudós rájön a megoldásra mivel lehet visszahozni a halálból (a hamuból!!) Draculát, mégpedig egy szűzlány könnyei vagy vére kell hozzá. Rachel megsiratja a grófot aki ismét vissza is tér a halálból. Ahogy visszatér azonnal feltűnik neki, hogy az ellenségei közt van, és rákérdez, hogy vajh mit akarnak tőle. Mikor megemlítik Sun nevét elég is neki, maga is le akar vele számolni. Ám először is Rachelnek (aki már másodszor mentette meg) köszönetet mond, és megígéri, hogy ezentúl a gróf védelme alatt áll. Dracula elhagyja a lakást, elindul vadászni, ám ezen az estén nem vérre, nem halandóra hanem Dr. Sun-ra.

Váltás és Boston utcáin vagyunk ahol egy nő (Cynthia Cullen) sétál haza. Hirtelen a semmiből Dracula csap le rá és kiszívja a vérét. Mikor karjába veszi a hölgyet egy fakés hatol a ruhája alá, és megjelenik Penge. Azonnal le akar sújtani a grófra, bár még mindig az anyjáért akar bosszút állni, de Dracula elárulja neki, hogy szövetkezett Quincy Harker csapatával amivel sokkolja Pengét. Együtt mennek el Harker-hez ahol Penge vitába keveredik mindenkivel, nem tudja elhinni amit hall, nem hisz Sun-ban sem. Hiába kérik, hogy csatlakozzon hozzájuk, ő nem hajlandó a gróffal együttműködni, egyébként is más okból jött Amerikába. Miután elmegy, Penge titokban követi Draculát, félti a Harker csapatot, nehogy a gróf lemészárolja őket. Nem is téved nagyot, hisz a fővámpír tervei szerint Dr. Sun megölése után Quincyt is megöli.

Közben két gyermek elindul csokit szerezni, hiszen Halloween éjszakája van, mint kiderült, egy pókember és egy varázsló ruhás gyereket látunk.

Dracula megérkezett Dr. Sun rejtekhelyére ahol egy őrt azonnal semlegesít és Sun-t is meglátjuk végre. Dr. Sun egy számítógépekre kötött búra alatt lévő agy mindössze! Ráküldi a seregét a grófra, Penge pedig meg kell, hogy mentse őt!

Tomb_of_Dracula_41-17.JPG

Közben Dracula is harcol, kivel erővel, kivel a hatalmával, egy katona ellen fordítja a saját fegyverét, mikor hipnotizálja, hogy ő maga a gróf a katona pedig a saját fejéhez teszi a pisztolyt. Végre a gróf és a Doktor egy szobában vannak egymással szemben állnak.

Ekkor csönget be a házba a két csokikereső gyermek! Ez egy pillanatra megzavarja a grófot, Sun rá tud lőni, és ekkor toppan be Penge, hogy a segítségére siessen.

És ennek a számnak vége is, egy hét múlva jön a folytatás...

(csak, hogy ne izguljatok a két gyerek otthagyja a házat, mikor senki nem jön ajtót nyitni.)

Megérte várni erre a történetre 11 számot, hiszen olyan történt amire senki nem számított Penge segít Draculának!

Eme szám betekintő oldalai erre találhatóak.

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr565040370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sanosuke 2013.01.28. 19:58:23

pókember jelmezes kissrác :)

TrueY · http://qltura.blog.hu 2013.01.30. 10:13:05

A kép alapján csodálkoztam, hogy miért a '70es évek rajztechnikája köszön vissza. És tényleg. Ha jól látom 1976-os a képregény. Hmmm...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.30. 13:25:22

@TrueY: Így van, Penge legelső szereplésétől haladunk időben errefelé, és lassan, de haladunk. :)

TrueY · http://qltura.blog.hu 2013.01.30. 14:32:02

@doggfather: Örököltél egy képregényekkel teli könyvtárat? ;)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.30. 14:48:31

@TrueY: örököltem is, meg gyűjtögettem is mellé. ;)

TrueY · http://qltura.blog.hu 2013.01.31. 12:46:06

Neccen nem adják ki? A Galaktikákat (klasszikus első sorozatot) elkezdték digitalizálni! ;)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.31. 13:23:18

@TrueY: dehogynem, ahogy írom ott a belelapozás a marvel oldalán. Az első oldalak ingyen, aztán lehet fizetni és olvasható az egész szám. ;)

TrueY · http://qltura.blog.hu 2013.02.04. 09:12:21

@doggfather: Belelapozás... A Galaktika full ingyé van. :) Igaz, csak az első 5 szám (egyelőre).

ftp.booker.hu/~publicfilesa/ebook/

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.02.04. 17:08:20

@TrueY: jah, ingyen nem hiszem, hogy valaha lesz. :D

TrueY · http://qltura.blog.hu 2013.02.05. 14:27:44

@doggfather: Hát ez az! Lassan már a jogdíj is lejár (na jó, majd 2044-ben. :) ), de te még perkáld a zsét... Bevallom, nem szimpi. Ennyire azért nem vagyok fanatikus.

No meg azóta a rajztechnika is sokat fejlődött. Egyszer (vagy 25 éve) Párizsban betévedtem egy képregény boltba és gyönyörű alkotások voltak. Ha nem lettel volna annyira sóher, akkor a hátizsákomat telepakoltam volna abban az egy boltban. :)
süti beállítások módosítása