2013. január 07. 08:00 - doggfather

The Tomb of Dracula #24

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra a "The Tomb of Dracula" 24-es száma. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

Tod24.jpg

Ismét Londonban járunk, ahol egy hídon Frank Drake beszélget Rachel-lel arról, hogy 3 éve állt utoljára ott, 3 éve, hogy meg kellett ölnie a menyasszonyát, mert Dracula átváltoztatta, azóta segít harcolni ellene Harker csapatának, és most, hogy meghalt (nem először, és nem is utoljára halottnak hiszik a grófot éppen) nem tudja, hogy mit csináljon. Nem ért semmihez, van pénze, de sose dolgozott nem tudja, hogy mihez kezdjen az életével, de ez Rachelt nem zavarja ő szereti őt, de legalábbis megcsókolja. A következő képen látjuk, hogy pont Dracula nézi őket aki "él". Kiderül, hogy nem semmisült meg a legutóbbi csatájában, de még nincs itt az ideje, hogy megküzdjön velük.

Váltás, egy kastélyban vagyunk ahol a gyönyörű Shiela Whitter lakik aki szerelmes a grófba, állandóan őt várja, és nem tudja elfogadni, hogy Dracula gonosz lenne. Látta ahogy megölt valakit, ahogy vérét vette mégse tud ellenállni neki.

Egy londoni lakásba Penge robban be, mert sikoltozást hall, és ott talál egy vámpírt, aki a rossz nőbe kötött bele, ugyanis Penge nőjének lakásán járunk. A vámpír el is mondja, hogy direkt ide tört be Safront Penge ellen akarta használni, tudta, hogy ő a gyenge pontja. Ez persze nem tartja vissza a vámpírvadászt, hogy megölje az átkozottat. A nagy ijedségre való tekintettel alaposan megvigasztalja a hölgyet, és csak pár óra múlva nyit ajtót egy újabb (ezúttal fehér) lengén öltözött hölgynek aki a segítségét kéri. Miközben beengedik megpillantja a vámpír hulláját (érdekes, hogy nem égett el, nem tűnt el) és felsikolt.

Trudy (a lengén öltözött látogató) elmeséli, hogy éppen az utolsó számnál járt (táncosnő természetesen egy klubban) mikor úgy érezte, hogy az egyik vendég a szemével rabul ejti őt, később az öltözőjében találkozott is vele, és gróf Vladként mutatkozott be neki! "Randevúra" hívta, de legalábbis megkérdezi van e programja az est további részére, és mivel éppen nem volt elfogadta az ajánlatát. Hazavitte a grófot és mikor a kabátokat akasztják fel a tükörben nem látta a képét, megriadt kérdőre vonta őt, ekkor Dracula az ágyra dobta és megpróbált végezni vele. Trudy a falon lévő keresztet a homlokába nyomta, a gróf felkiáltott és kiugrott az ablakon. A nő annyira megijedt, hogy úgy ahogy volt majdnem meztelenül szaladt ki a ház elé, keresett volna egy taxit, de senki nem állt meg neki, közben a gróf denevér alakban üldözte őt, de a kereszttel sikerül menekülésre bírni mielőtt megérkezett volna Safronhoz. Penge felöltözik (mert ő is majdnem meztelenül nyitott ajtót) és elindul a vámpír keresésére akiről nem tudja eldönteni, hogy vajh Dracula-e és Quincy Harker a bolond, vagy egy másik vámpír adja ki magát a grófnak. A Trudyt fenyegető denevér Pengére is rátámad és egy kocsi elé löki őt.

Helyszínváltás, Indiában vagyunk Taj életébe nyerünk bepillantást egy oldal erejéig.

Ismét London. Penge a kocsi kerekei közé veti magát, majd miután elhaladt felette az autó beugrik egy ablakon hogy zárt helyen harcoljon a vámpírdenevérrel, hogy előnye legyen. Egy többszintes áruházba sikerült beugrani ahol menekülőre kel fogja, hiszen fegyverei nincsenek, mígnem talál gy ütőt aminek a nyelét hozzávágja a denevérhez. Ahogy dulakodnak Penge legurul a lépcsőn, de késével megsebzi a denevért aki végleg elmenekül, ekkor ér oda egy bobby aki kérdőre vonja, illetve vonná őt, de elhagyja a boltot. Hazaér Safron lakására és lefekszik.

Dracula megérkezik Shiela kastélyához és ő is nyugovóra tér, Frankék elbúcsúznak egymástól a hídon.

Rendkívül izgalmas rész volt, és Penge ismét rendesen szerepelt benne nem csak egy két képen, oldalon. Itt bele lehet lapozni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr674992605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása