2012. szeptember 03. 08:00 - doggfather

Pókember és Penge 2.

Penge Magyarországon, bár igen röviden, de képregényben is megjelent a Semic féle Csodálatos Pókember 126-127-ik két utolsó számában. Azért most mutatom be, mert ez még az a Penge akivel még itthon is minden gond nélkül lehet találkozni. Penge képregényes megjelenései a későbbiekben részletesebben visszatérnek.

a-csodalatos-pokember-v1-127.jpg

Pókember menne a feleségével, Mary Jane-nel nyaralni, hogy végre egy kis időt kettesben is eltölthessenek, mikor két vagányba botlik, akik egy ládát cipelnek, és közben egy csapat vámpír elől menekülnek. Mikor egyiket és a ládát elragadják, akkor Pókember a másik segítségére siet, hogy megpróbálják kiszabadítani az eltűnt nehézfiút. Vámpírok támadják meg őket, de jön Penge és megmenti őket. A láda tartalma nagyon fontos, két rivális nagyfőnök, Wilson Fist (a Vezér) és Jimmy Six is meg akarja szerezni, de hogy minek az csak a következő részben derül ki. Van egy újfajta Vámpír New York utcáin Éhség a neve, és ellene kell, hogy szövetkezzen a szervezett bűnözés.

Kiderül, hogy a ládában az Éhség ellen bevetésre készült fegyver Morbius az élő vámpír, akin mindenféle kísérletet hajtottak végre, hogy le tudja győzni.

Morbius megharapja Pengét, de Penge Pókember kérésére nem öli meg.

Ez az itthon is megjelent történet rendkívül fontos Penge életében, ettől az említett harapástól lesz Fényben Járó. Eddig anyja az ő születése előtti megharapása miatt csak immunis volt a vámpírharapásra, de nem volt szuperereje, nem rendelkezett a vámpírok képességeivel, hatalmával. Mivel Morbius egy tudomány által teremtett különös vámpír volt, így a harapásától Penge amolyan félvámpír-félember, úgynevezett dhampir lett. Ezután sokkal jobban hasonlított a képregényekben is a filmek/sorozat féle Pengére. (Ugyanakkor a képregényekben a vérszomj nem jellemző továbbra sem.)

300px-Peter_Parker_Spider-Man_Vol_2_7.jpgBlademu4.png

(A képregények eredetije, a Peter Parker Spiderman Vol 2. #7-8)


Az itthon megjelent képregényben Penge igen hasonlít a Wesley Snipes féle Pengére, feketében jár, hosszú kabátban, igaz nem egy, hanem két karddal a hátán, késeket dobál, de megjelenik a karókat lövő géppisztoly is nála.

A 126-os szám hátulján még találhatunk egy leírást is róla, ami a szokásos nagyon szakszerű Semic féle karakterleírás.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr674734501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása