2014. október 13. 08:00 - doggfather

Blade #4

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra a Blade 4-es száma. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

88305-18117-106153-1-blade.jpg

Naaaagyon régen ígértem, hogy egyszer ide is elérünk.

Washington DC Lucas Cross irodája.

Végre kézhez kapja a fordítását annak az ősi vámpír iratnak, amit már az első szám óta keres, fordíttat, és amiben valami baljós dolog is van, ami őt is megzavarhatja…

Bethlehem, Pennsylvania.

Penge a rendőrség elől bujkál az utóbbi hetekben a múltkori eset miatt, és éppen a karácsonyi bevásárlását intézi egy bevásárlóközpontban. Mikor egy híradástechnikai bolt előtt sétál, el éppen egy rendőrségi műsor megy ahol Luke Cage-ről beszélnek, mint Amerika egyik ellensége (erről lesz majd még szó egy későbbi számban, most csak annyit, hogy Polgárháború) utána pedig az ő fantomképét mutogatják ezzel is bizonyítva, hogy a veszély még nem múlt el a feje fölül. Ahogy sétál, és azon gondolkozik, hogy ideje tovább állnia, nem maradhat, sokáig egy helyen feltűnik neki az egyik áruházi mikulás, akire bekapcsol a ”pókösztöne”. Szépen megkéri, hogy menjen ki vele, de nem hallgat rá, mikor megragadja, a torkát a mikulás szeme narancsszínben kezd izzani, és ekkor Penge rájön, hogy egy Animus nevű démonnal találkozott össze. Egy biztonsági őr fejbe vágja Ericet, a démon egy testnélküli testrabló bárkibe át tudja helyezni a lelkét.

Váltás. Egy kis visszaemlékezés arra, hogy érkezett meg New Yorkba, hogy keresett menedéket a Bloodshadows nevű banda vezérénél, mert ő volt a Soho-beli madám egyetlen amerikai ismerőse.

A jelenben eközben a démon megpróbál átugrani Pengébe, de mikor rájön, hogy egy dhampyr inkább egy gyerekbe ugrik át, mondván azt úgyse fogja bántani a Fényben járó.

A múltban Penge éppen a bandafőnök cicáját próbálja rávenni, hogy ne hagyja, hogy verjék, hogy kínozzák, de a nő nagyon gyenge, a főnök hatalma nagyon nagy felette.

A kislányba ugrott démon Pengére veti magát, aki nem védekezik, mikor a biztonsági őr felszólítja őket, hogy hagyják, abba belé ugrik át és fejbe lövi saját magát, egy ártatlant, akit Penge nem tudott megmenteni. Visszatér a mikulás testébe.

Múlt. Penge késpárbajban megöli a Bloodshadows vezetőjét mikor az nem akarja abbahagyni a nő verését.

Jelen. A mikulásból ugrál át ártatlanokba a démon és mindenkit megsebesít vagy megöl. Penge rájön, hogy neki is muszáj lesz ártatlanokat is bántania.

A múltban a gengszterbaba megköszöni neki, hogy megmentette, de Pengét furdalja a lelkiismeret, hogy megölt egy embert, de azt kapja vigaszul, hogy van, hogy csak két rossz közül lehet választani, és reménykedni benne, hogy a kisebbiket sikerül.

Mikor legközelebb a mikulásba ugrik, a démon Penge fejbe lövi őt, ekkorra már senki, nincs akibe átugorhatna így elpusztul.

Szirénák zúgnak fel, Pengének ismét menekülnie kell.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr46708249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása