2015. április 13. 08:00 - doggfather

X-Men #1

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra az X-Men 1-es száma. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

1290345-x_men_1.jpg

San Fransico.

Egy talpig bőrbe öltözött (de olyan szadó-mazó szerűen, maszkkal meg mindennel) egyén sétál az utcákon, látszólag céltalanul, de nagyon határozottan.

Jubilee (egyike az erejüket vesztett mutánsoknak, bővebben, Mutánsvilág) éppen kényelmesen kávézgat egy ex X társával, és kellemesen cseverésznek, mikor megérkezik a becsomagolt idegen, leveti a kabátját és elkezd égni a bőre alatta, rövidesen pedig felrobban minden látszólagos ok nélkül a nyílt utca közepén mindenkit, aki csak ott volt beterítve a vérével, belsőségeivel.

Váltás. Egy Penthouse lakásban egy idegen, akinek csak a hátát látjuk, éppen azt mondja hölgyismerősének, hogy minden tervei szerint alakul.

Utópia. Az X-Men új főhadiszállása Frisco partjai mellett (ex alcatraz)

Rozsomák és Küklopsz épp a híreket nézik, az előző robbantásról mikor lehívják őket a gyengélkedőbe, hogy beszámoljanak nekik mi is történt a helyszínen. Jubilee-t ugyanis éppen vizsgálják, és mindenképpen el akarja mondani, hogy nem volt robbanószer a „terroristánál”, hogy csak levette a kabátját és magától fellobbant/felrobbant.

Váltás. A kikötőben, a vízből egy fura teremtmény (nyakában amulettel) emelkedik ki és elkezdi legyilkolni a békés nézelődőket.

Jubilee vizsgálata befejeződött, éppen a vért elemzik, ami a testére került a robbanáskor. Nem találnak semmit, illetve valamilyen anomáliát, ezért azt tervezik, hogy karanténba teszik őt.

Váltás. Az egyik nőt látjuk a lakásában, akit szintén beborított a támadó belsősége a robbanáskor, és aki elindul valahova az éjszaka közepén.

Egy dombon találkozunk vele legközelebb 24 társával együtt, akiket odahívott a tengerből előmászott teremtmény, és aki mellett már ott áll a Penthouse lakás fura lakója is, aki kevesli az eredményt, de partnere biztosítja, hogy nem kell idegeskedni a Mester terve hibátlanul halad.

Váltás. Az X-ek csak kivizsgálnák, hogy mi történt, már tippjük is van, ezért nem akarják engedni, hogy Vihar nézzen utána a dolgoknak (ugye itthon is megjelent egy Csodálatos Pókember kísérő történetben, hogy miért). Ő is „karanténba” kerül, ha nem is olyanba, mint Jubilee. Rozsira hárul a feladat, hogy utána nézzen a csapattal. El is jutnak egy sikátorba, amit valami utcai galeri véd, de gyorsan lerendezik őket, a sikátorból nyíló raktárban pedig megtámadja őket a titokzatos toronylakó partnernője, de Logan rövid úton lefejezi őt.

Utópián próbálják Jubilee kedvét keresni, de ő túlzottan agresszíven reagál a dolgokra, így magára hagyják, had pihenjen. Közben azonban megfigyelik, hogy hogyan reagál a teste a vírusra.

Logan bejelentkezik azzal, hogy találtak egy raktárt benne rengeteg emberi bombával, olyannal amilyen nemrégiben felrobbant. Elmondja, hogy elhangzott egy szolga szájából a Vámpírok Ura, így most már biztos, hogy Draculával van dolguk.

Az utolsó oldalon a frissen vámpírrá vált nő nézi a napfelkeltét az erkélyéről!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr637300455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása