2015. április 06. 08:00 - doggfather

Death of Dracula #1

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra a Death of Dracula one-shot száma. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

1353389-death_of_dracula_one_shot_a.jpg

Janus (Dracula fia, ugye) monológjával kezdünk, aki éppen egy nagyszabású vámpírgyűlésen vesz részt a világ mindenféle vámpírjaival egyetemben. Gondolataiban végignéz a különös tanácskozás igen különböző tagjain. Vannak köztük tisztavérűek, vannak akik nem isznak embervért csak állatokét szigorúan, van több harcos fajta. Régi ismerőst köszönt, aki a testvéréről kérdezi őt. Xarus-ról Dracula másik fiáról, aki még a vámpírok között is igazi ördögfajzat. Xarus-ról aki éppen most érkezik oldalán egy csinos hölggyel.

A kíséretek kinn maradnak, a vezetőik pedig összegyűlnek végre egy asztal köré. Az első probléma az emberi populáció utolsó századi robbanása, lassan túl sokan vagyunk és megnehezítjük a vámpírok életét. Mikor egy botor (egyébként atlantiszi vámpírúr) felveti az erősebb vezető kérdését megjelenik Dracula a vámpírok ura aki „mindig meghallgatja és szereti a kritikákat”. Bármennyire is baljósan hangzik, mikor ezt mondja, Xarus mégis fel mer állni és ellent mer mondani neki. El meri mondani, hogy változnak az idők, hogy új kihívásokkal kell szembenézniük. Ahogy beszél, egyre közelebb kerül az apjához és egyszer csak egy karót döf a mellkasába. Dracula éktelen haragra gerjed, azonnal eltaszítja őt, de egy vezényszóra több vérszívó is karókkal támad a grófra és amolyan Caesar-gyilkosság kerekedik a találkozóból. Xarus, hogy megmutassa komoly és végleges a döntésük egy karddal levágja apja fejét. Egy erősebb szövetséget akar azonnal létrehozni, melynek lényege, hogy nem élnek az árnyékban tovább, nem fogadják el az évszázados Dracula törvényt, hogy titokban kell élniük az emberek nem tudhatnak róluk. Xarus ki akar lépni a „fénybe”, a megfelelő helyet akarja maguknak a világ népeinek hierarchiájában. A két harcos klán egyszerre áll fel és hagyja el a termet, Janus és Xarus is meglepődik, ha az egyik maradt volna az törvényesítette volna a status quo eme gyors megváltoztatását, de így, hogy mind a két törzs elment semmi sem fix. E két család a legerősebb a vámpírok között. Xarus nem adja fel, 24 órát ad mindenkinek, hogy eldöntse, mit akar. Továbbra is az árnyak közt bujkálni vagy, vele hódítani indulni. Egy nap múlva új tanácskozást tartanak. Addig is Dracula testét egy kriptába helyezik, de fejét az egyik szövetségesének adja, nehogy „véletlenül” apja feltámadjon.

A találkozónak vége, Janus fel akarja keresni Xarust, hogy beszéljen vele, de az útján Xarus gyönyörű kísérője azonnal megkísérti, hogy át lehet venni Xarus hirtelen szerzett vezetőhelyét. Janus kifejti aggodalmát Xarus-nak aki egy titkos fegyverét leplezi le testvére előtt, egy új szert, aminek segítségével a napon is meg tudnának élni. Ez a szer azonban csak egy eszköz nem a megoldás. Egy eszköz amit Xarus arra használ először, hogy ellenlábasait legyőzze. Az egyik harcos törzset el is pusztította már mire elmeséli Janusnak mindezt. Janus a saját barátai közt arra az elhatározásra jut, hogy fel kell keresniük a másik harcos törzset a kettő közül a vérszomjasabbat…

Xarus közben egy csapat női vámpírral szórakozik, akik megpróbálják megölni, társának ez volt a zseniális ötlete a probléma megoldására. Azonban ő Dracula fia, így könnyen küld általuk üzenetet minden ellenfelének…

Janus, miután beszélt az egyik ősvámpírral, aki még él, és eljött a találkozóra csak felkeresi a megmaradt harcos törzset. A másik törzs székhelye Isztambul, egy ősi város még ősibb része ahol Janus öt évet töltött el kiképzéssel apja akaratából, és ahol egykori mestere azonnal le is teszteli mi maradt a tudásából.

Letelt a 24 óra, és Xarus mögött állnak az atlantisziak, a Nosferatuk, a szörnyvámpírok, vele szemben testvére annak szövetségesei, és az Isztambuliak!

Egy pillanatra Xarus megijed, hogy több frakció se jelent meg, nincs, aki segítsen neki, de ekkor derül ki, hogy a megmaradt harcos törzs az első perctől fogva vele van. A tervének kiötlése óta. Lefogják az ellenszegülőket, hogy bevárják a napot. Janus kap egy medált, hogy ne égjen meg, ezen Xarus is meglepődik. Túléli, és elmenekül.

A szám utolsó oldalán mindenki hűségesküt fogad Xarusnak a vámpírok új urának.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr917300447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása