2014. április 14. 08:00 - doggfather

Marvel: Shadows and Light #1

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra a Marvel: Shadows and Light antológiájának 1-es száma. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

Shadows_and_Light_1.jpg

 

1997-ben a Marvel útjára indított egy igazából tiszavirág életű fekete-fehér antológiát shadows and light címmel. Mindössze 3 számot élt meg, olyan szereplőkkel mint Pókember, Hulk, Doktor Strange. Az első kötetben azonban Penge is szerepel, Rozsomák, Marvel Kapitány és Strange Doki mellett. 10-12 oldalas kis történetek ezek, amolyan stílusgyakorlat a különböző íróknak, rajzolóknak. Igazából nem rosszak, de olyan sokat nem tesznek hozzá egy egy karakter kánonjához, Pengéé érdekes egy szempontból ezért vesszük most ezt a számot. Kicsit csal a figyelmeztetés, mert nem az egész antológia, csupán annak Penge történetrésze lesz most bemutatva!

Into the tomb. Ez a címe ennek a mindössze 12 oldalas kis történetnek, amelyik ebbe a kötetbe került, mint Penge történet. James Felder írta, akit talán leginkább Fenegyereken végzett munkáiról ismerhetünk, illetve, Ladrönn rajzolta, akit Kábel, X-Men, vagy akár Batman történetekből is ismerhetünk. Nézzük a történetet:

Erdélyben járunk, éppen megérkezett Penge, egészen New Orleans-ből jött vissza ide ahol régen nem járt saját bevallása szerint sem. Egy síron talált nyom vezette vissza a vámpírok óhazájába ahol rögtön egy olyan falut talál, aminek a lakosait valami rejtélyes teremtmény lemészárolta egytől-egyig. Nem elég azonban, hogy mindenkit megölt, de megnyúzta és fel is lógatta a mocsár fáira amolyan Predatorosan. Miközben a nyomokat vizsgálja, talál egy túlélőt, az aggastyán Nicolas atyát, a falu papját, aki könyörög, hogy vigye el innét, nem akar ottmaradni ahol az egész faluja elpusztult. Elmondja Pengének, hogy tudja, egy vámpír ölt meg mindenkit, az a vámpír, aki a falu feletti kastélyban lakik már gyerekkora óta. Penge mérgesen félre löki, mondván, hogy nem lehet ott semmilyen kastély, hiszen azt Harker elpusztította mikor Draculát kutatta.

Mikor megnézné, a romokat kiderül, hogy a kastély tényleg áll, mintha nem történt volna vele semmi. Bemennek, hogy megkeressék, a szörnyet azonban csak egy festményt találnak, ami valószínűleg egy vámpírt ábrázol, ettől a festménytől félt a pap, Penge, hogy kicsit megnyugtassa, elégeti a képet, mire egy asszonyvámpír tör rá a sötétségből és megpróbálja megölni.

Csak a fegyvereit tudja elragadni, ő maga elszökik, egy másik kerül elő, akit Penge szenteltvíz segítségével megöl, erre az első vámpírnő visszatér, de Penge őt is könnyen elintézi. A pap azonban elmondja neki, hogy van egy harmadik nő, akinek a bőre olyan barna, mint Pengéé. Mikor előlép, az árnyékból kiderül, hogy az a nő, akinek a sírja New Orleans-ból idevezette Pengét a saját anyja sírja volt. Az anyja most vámpír, és rá is támad Pengére azonnal. Együtt zuhannak a mélybe, a tűzbe és a mindenhonnan kiálló gerendákra, fa és egyéb törmelékekre. Mikor felébred, egyedül fekszik, Nicolas atya keltegeti, és nekiadja a saját nyakában lévő keresztet, mondván, hogy szüksége lesz rá a gonosz elleni harcban. Ekkor azonnal elragadja valami, letépi a fejét és Penge elé lép. Kiderül, hogy a szörnyeteg maga Dracula akit már többször meg akart ölni. Dracula akinek mostantól Penge anyja is szolgál, és aki magával vitte Nicolas atya testét, hogy az is őt szolgálja. Vészjósló jóslattal hagyja ott a vámpírvadászt, hogy ezután nem tud majd nyugodni soha többé.

Ez az izgalmas, de rövid történet volt az első amiben Penge szerepelt önállóan mióta a saját sorozatát vagy 2 éve beszüntették. Egy darabig még várni kell mire ismét lehet saját sorozata, sajnos sose tudott igazán kilépni a Marvel másod, de inkább harmadvonalából a figura. A következő hetekben one-shot, rövid félbehagyott történetek következnek a blogon, Penge "idővonalán" ezek a következőek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr945984868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása