2014. március 10. 08:00 - doggfather

Blade: The Vampire-Hunter #6

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra a Blade: The Vampire-Hunter 6-os száma. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

00_4.JPG

Egy Nevadai étteremben kezdünk, ahol egy pincérnő egy hófehérhajú idegent szolgál ki, aki bemutatkozik, és kiderül, hogy ő Deacon Frost!

New Yorkban Penge éppen a házinénijét kíséri haza a bevásárlásból, nem olyan régen megtámadták ugye. Miközben hazafelé beszélgetnek, Penge egy ismerős hangra lesz figyelmes, mikor megfordul, kiderül, hogy ismeri, és felismeri a nőt, akihez a hang tartozik, Glorynak hívják. Miután hazaértek, gyorsan kimenti magát és visszamegy megkeresni a nőt, de az addigra eltűnik, és pengét elárasztják az emlékek.

Réges régen történt, mikor otthagyta a nőt, aki felnevelte csatlakozott egy utcai bandához a Bloodshadows-hoz és annak volt többek között Glory is tagja. Glory aki később a szeretője lett, sőt valamivel több annál megmutatták egymásnak milyen az igazi szerelem. Piti rablásokból tartották fenn magukat, egyszer egy ilyen alkalommal történt, hogy Glory egy hatalmas gyémántot is talált, és mikor a kezébe vette furcsa hangra lettek figyelmesek a másik szobából. A hang mellett furcsa szagot is árasztott és mikor benyitottak egy szörnnyel találták szembe magukat. Egy szörnnyel, aki magát Lamia teremtményének hívta, és aki gyorsan kettészakította egyik társukat, majd legyőzte két másikat, míg csak Penge és Glory maradtak. Kiderül, hogy Varnae magas rangú követője volt, és ő is tudja, hogy a vámpírok ura még vissza fog térni a földre. Penge háttérbe szorítja Glory-t és megtámadja a szörnyet, aki azonnal felismeri, hogy Penge egy dhampyr (félember, félvámpír), de nem elég erős, hogy veszélyes legyen. Glory segítségére siet, Pengét egyszerűen kidobják az ablakon és velőtrázó sikolyt hallunk a házból.

Váltás. Penge csöndben lábadozik a szobájában, mikor Glory jön be, aki valamilyen csoda folytán nem halt meg, de nem is ember többé. Vámpír lett és megváltozott teljesen. Csak azért jött vissza, hogy Pengét figyelmeztesse, hogy a szerelmük emlékére nem fogja sose bántani, de ne keresse többé, mert ha utána megy, akkor megöli.

Ez jutott Penge eszébe, és a fájdalom, hogy ismét egyedül van, nem maradt senkije, akit valaha szeretett volna.

Az utolsó oldalon látjuk, hogy Deacon Frost mindenkit lemészárolt az étteremben, és elindul hazafelé bármit is jelentsen ez.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr165843040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása