2014. február 24. 08:00 - doggfather

Blade: The Vampire-Hunter #4

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra a Blade: The Vampire-Hunter 4-es száma. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

00_3.JPG

Ahogy a borító is mutatja, egy új történetbe kezdünk bele ezzel a számmal. Salome a vámpírboszorkány, aki már az első számban is benne volt ismét szervezkedik, hogy a vámpírok úrnője lehessen. Őt látjuk az első oldalon, amint éppen varázsol valamit.

A másodikon pedig Penge lakásában járunk, aki éppen próbálja kipihenni az utolsó csatájának fáradalmait. Próbálja megemészteni, hogy Dracula visszatért, ha másképpen is, mint ahogy ismerte, és, hogy Varnae csatlósai a világ fölötti uralmat akarják, és visszahozni mesterüket. Gondolatait házinénije zavarja, meg aki újabb kötéssel, és egy kis családi recept szerint készült erősítő főzettel akarja a „suhancok” által megtámadott Pengét. Közben Bible John hívja telefonon és kéreti azonnal magához a vámpírvadászt, hogy megmutasson egy régi raktárt, melyet a negyvenes években zártak el. A raktárban lévő dolgok a Cathariak eszközei, kincsei, akikről John azt hazudta Pengének, hogy kihaltak, és a tárgyaik odavesztek. És, hogy mit akar mutatni? Az egyik könyvben talált egy olyan szimbólumot, amit a Los Angelesi rituális gyilkosságnál is felfedeztek, ami az előző éjjelen történt. John ad egy katanát Pengének, cserébe a saját kardjáért amit Dracula elpusztított. Elméletileg ez egy varázskard, amit mindenféle okkult teremtmény elpusztítására készítettek.

Váltás. Carl Blake-et látjuk ismét, azt, akit egy vámpír megmart és most próbálja kideríteni, hogy mi célból lett vámpír. Megtámadja pár útonálló, de gyorsan legyőzi őket, ekkor érkezik meg az, aki belőle is vámpírt csinált, aki megölte, aki miatt nem lehet rendőr többé. Kérdőre vonná, de a válaszok úgy tűnik, meggyőzik és csatlakozik teremtőjéhez.

Váltás. Ismét New York, Penge főbérlője éppen a bevásárlásból jön meg, hogy elkészíthesse a főzetet, mikor úgy érzi, hogy üldözik, hogy meg akarják támadni.

Váltás. Bible John és Penge L. A. sikátoraiban kutatnak a démonkereső varázsgömb-radarral, hogy megtalálják azt, aki gyilkolást rendezett nemrégiben. Sajnos azonban egy csapat emberbe botlanak, akik megtámadják őket, Penge nem akarja bántani egyiket se, mondván, hogy ártatlanok, akiket befolyásol valami okkult szörny, valószínűleg egy vámpír. Vagy egy fél tucatot elver, mikor megállítják azzal, hogy John-t elkapják, ekkor leereszti a kezeit, és jól helyben is hagyja a túlerő. Mikor felébred egy boszorkány foglyaként, megkötözve teszi azt. Kiderül, ez a boszorkány egy voodoo papnő, ő van a képregény címlapján is, Varnae egyik követője őt akarja visszahozni, a neve Marie Laveau. Nincs egyedül, vele van Carl Blake és az ő teremtője is. Úgy gondolja, hogy Varnae nem halt meg, illetve csak a teste pusztult el, de a lelke nem semmisült meg. Most egy varázslattal Penge testébe akarják megidézni Varnae lelkét!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr965810579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása