2014. február 17. 08:00 - doggfather

Blade: The Vampire-Hunter #3

Figyelem! Az alábbi posztban részletesen kerül bemutatásra a Blade: The Vampire-Hunter 3-as száma. A tovább után óvatosan, Spoiler, Spoiler hátán!

00_2.JPG

Ott hagytuk abba, hogy Dracula elkapta Pengét, és éppen készül vérét venni. Ez a szám ezzel a képpel nyit, a gróf belemártja fogait a vámpírvadászba. A vérével magába szívja Penge életének történetét is, azt, hogy Deacon Frost Penge terhes anyját harapta meg, így Penge kapott egy ajándékot, egy igen furcsa ajándékot, jelesül, hogy a vámpírok harapására immunis lett egész életére. Mikor ezt megtudja, éktelen haragra gerjed, és úgy dönt inkább Bible John-t teszi a szolgájává, Penge barátját így is őt kínozva. A gyenge és félredobott Penge igencsak meglepődik azon, hogy a gróf nem emlékszik arra, hogy őt nem lehet vámpírrá változtatni, hiszen ő maga is félvámpír születésétől fogva, és ezt Dracula pontosan tudja régről. Ezzel rájött arra, hogy valami hiba történhetett a feltámadásakor, hogy nem teljes a memóriája.  

Váltás. Chicago nemzetközi reptér ahol Carl Blake éppen mészárlást rendez, mint vámpír, de nem tudja, hogy mikor és hogy lett belőle vérszívó.

Vissza a klubba, ahol Penge nem várt segítséget kap Angel-től, aki ugye Thorne segédje, mint tudjuk. A gróf ráveti magát John-ra, akinek a testén viselt jelek megégetik őt. Penge a kapott tőrrel ugrik neki Draculának, de az ismét legyűri őt, nem lett gyengébb az előző szám óta, se Penge erősebb. Mikor ez a vámpírvadásznak is feltűnik, rájön, hogy a tőr meg van babonázva és azért kapta, hogy a gróffal megöljék egymást. Ekkor elhajítja a kést, és eltalálja vele Thorne-t aki eddig a háttérben állt várva a csata végét, de most Draculával neki magának kell szembe néznie. Elkeseredett harc veszi kezdetét, minden lehetséges vámpír eszközzel próbálják gyilkolni egymást.

Váltás. Penge házinénijéhez valaki betelefonál, de mikor felveszi csak tárcsahangot hall. Kiderül, hogy egy titokzatos idegen telefonált a ház előli telefonfülkéből.

Penge közben kiszabadítja John-t és menne is vissza a csatába, amiért le is bolondozzák gyorsan. Miközben terveket kovácsolnak Angel segít urának a gróf ellen, de nem sok sikerrel. John és Penge el akarják árasztani a helyet, hogy a víz, hasonló hatást idézzen elő a vámpíroknál, mint a tűz. A vízsugártól Thorne tényleg elgyengül, sőt majdnem el is pusztul, mielőtt Angel ki tudja menekíteni, de a grófnak szinte alig árt ő ahhoz már túl öreg vámpír. Mikor elhagyja ő is a helyet megígéri Pengének, hogy a következő csatájuk lesz az utolsó csata, addig készüljön föl.

Váltás. Los Angeles-be érkezett a repülő ami Chicago-ból indult, fedélzetén Carl Blake-kel…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://apengeele.blog.hu/api/trackback/id/tr845798479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása